Trei poliţişti sunt acuzaţi că l-au agresat, l-au reţinut şi apoi chiar l-au amendat cu 3.000 de lei pe careianul Remus Gall, activist pentru protecţia animalelor, preşedinte al Asociaţiei Furever Home – Romania Cat Rescue, pentru că a fost reclamat de locatari în timp ce încerca să salveze o pisică fără stăpân.

Incidentul s-a petrecut ieri, în timp ce Remus Gall încerca să salveze o pisică fără stăpân în zona străzii Zăgănescu din Carei.
„Bătut de poliţie şi arestat în cabinetul veterinar. De ce? Pentru că am luat din mijlocul străzii o pisică. Dintr-un cartier unde era si inca e plin de pisici, nesterilizate, pe care locatarii le inmultesc ca sa prinda sobolanii din mizeriile blocurilor”, povesteşte Remus Gall.
Poliţiştii l-au ameninţat că îi sparg maşina pentru a repune pe stradă pisica fără stăpân.
„Dupa ce am prins pisica, locatarii au chemat politia. Trei politisti au venit, le-am explicat ca sunt de la asociatia de protectie a animalelor, ma stiau. Politistii au zis ca imi sparg masinia ca sa puna inapoi in strada pisica. Desigur locatarii au recunoscut ca pisica traieste pe strada, ca e nesterilizata si ca ar avea pui. De aceea am fost de acord cu politia sa mergem la veterinar sa verifice daca are lactatie pisica”, îşi continuă povestea Remus Gall.
Poliţiştii au sărit pe activistul pentru protecţia animalelor în holul cabinetului veterinar, l-au încătuşat şi l-au dus la sediul Poliţiei, iar în final amendat cu 3.000 lei.
„În holul cabinetului veterinar, unul din politisti a vrut sa imi ia din mana cusca cu pisica, cand am vrut sa ii filmez cu telefonul, mi l-au lovit din mana, a zis colegilor politisti :“trage picioarele de sub el”, am cazut cu fata in jos, m-au incatusat si m-au dus la sectie ca pe un ultim infractor. Eu aveam in masina inca o pisica foarte bolnava cu care veneam tot de la veterinar. Le-am zis ca e canicula si ca va muri in masina, nu le-a pasat. M-au dus la sectie si pisica a ramas inchisa in masina in plin soare. Aproape o ora am fost tinut in catuse la politie si amendat cu 3000 de lei”, spune Remus Gall.
Din cauza agresiunilor, activistul pentru protecţia animalelor a ajuns la spital.
„La spital, la Urgenta, mi-au pus mana in ghips, s-a umflat de la vase de sange sparte, iar la medicul legist au vazut clar si loviturile la cap datorita faptului ca au tras picioarele de sub mine”, mai povesteşte careianul Remus Gall.
Acesta a tras o concluzie amară după ultima sa experienţă, deloc plăcută, cu poliţiştii careieni
„Amenzi primesc nu cei care abandoneaza, nu cei care inmultesc in strada animale, ci amezile de mii de lei se dau asociatiilor si salvatorilor care din banii proprii salveaza animalele abandonate, lovite de masini, bolnave si muribunde din strada. Impreuna cu alte asociatii din Romania intentionam un proces colectiv impotriva Politiei Romane pentru neaplicarea legilor”, a adăugat Remus Gall.
Peste 200 de pisici trăiesc fericite într-un „sanctuar” înființat într-un sătuc de lângă Carei de către doi frați generoși și inimoși din Carei, Simona și Remus Gall. În casa de vacanță a tatălui lor au amenajat un adevărat colţ de rai pentru pisicile fără stăpân, pe care le-au cules de pe străzi, din pivnițe sau chiar din tomberoane.


Cei doi fraţi au înfiinţat Asociaţiei Furever Home – Romania Cat Rescue, prin intermediul căreia îşi desfăşoară activitatea de salvare a pisicilor fără stăpân.

IPJ Satu Mare a transmis o poziție vizavi de aceste acuzații:

”La data de 10 mai a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Carei au fost sesizați de către o femeie de 21 de ani din Carei, despre faptul că pe o stradă de pe raza municipiului ar fi avut neînțelegeri cu un bărbat de 34 de ani, domiciliat în aceeași localitate, legate de dreptul de proprietate asupra unei pisici. Ajunși la fața locului, polițiștii au constatat că aspectele sesizate se confirmă. Astfel, bărbatul ar fi refuzat să îi înapoieze femeii animalul și ar fi manifestat un comportament agresiv și față de polițiștii prezenți. Din acest motiv, bărbatul a fost încătușat și condus la sediul poliției. Acestuia i-a fost aplicată o sancțiune contravențională, în cuantum de 3000 de lei, conform prevederilor Legii nr.61 din 1991, respectiv pentru ,,împiedicarea organelor de poliție de a lua măsuri pentru restabilirea ordinii publice”.