Marți, 12 aprilie 2022 , la Muzeul Orășenesc Tășnad a avut loc vernisajul expoziției realizate cu lucrările elevilor participanți la Concursul Interjudețean ”Glas de copil, icoană și har”, organizată de Școala Gimnazială Tășnad, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare, Primăria Orașului Tășnad și Catedrala Ortodoxă ”Sfânta Maria” Tășnad.

La deschidere au fost prezente personalități de seamă ale comunității didactice sătmărene, inspectorul școlar general Boitor Anișoara, inspectorul pentru învățământ primar Fărăgău Eva Ioana și inspectorul pentru activități extrașcolare Miclăuș Nicu Sever.
Acest frumos eveniment competiţional este înscris în Lista concursurilor extrașcolare interjudețene 2021-2022,elaborat de Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare.
Amploarea deosebită a acestui eveniment competițional a fost dată de încheierea a 63 de parteneriate școlare cu instituții din 19 județe (Alba, Argeș, Bihor, Brăila, Buzău, Constanța, Dolj, Giurgiu, Iași, Ialomița, Ilfov, Maramureș, Neamț, Prahova, Satu Mare, Suceava, Timiș, municipiul București) și din Republica Moldova.
Concursul s-a desfășurat pe mai multe secțiuni. La secțiunea ICONOGRAFIE, categoria de vârstă 13-15 ani, eleva Sucală Teona din clasa a VII-a A , de la Școala Gimnazială Nr 1 Carei, coordonată de profesoara de limba română, a obținut premiul I cu o lucrare deosebită care i-a pus în valoare creativitatea și originalitatea. Un rezultat frumos a obținut și eleva Romasz Tamara din aceeași clasă, primind premiul al III-lea.
Talentul deosebit al Teonei a fost remarcat și în luna martie, de Ziua Poliției, când clasa Teonei a ieșit câștigătoare la nivelul instituției la concursul Stop Bullying. Participarea clasei la faza județeană s-a datorat și de această dată contribuției pe care eleva a avut-o în relizarea afișului având ca temă “O mână întinsă prieteniei”. Pe lângă afiș , elevii clasei au realizat un videoclip având aceeași temă.
Elevii au fost invitați să participe la activitățiile desfășurate cu ocazia Zilei Poliției în incinta mall-ului Shopping City. Fiecare elev a primit diplomă de participare și întreaga clasă a beneficiat de un voucher în valoare de 500 de lei pe care i-au cheltuit în incinta mall-ului.
”Felicitări Teona, felicitări Tamara, felicitări tuturor elevilor!”, a declarat directorul Școlii Gimnaziale Nr.1 Carei, Nicolae Moldovan.