În urm mobilizării exemplare a oamenilor de bine, s-au găsit şase donatori de sânge grupa A RH negativ şi O RH negativ. Astăzi, profesorul careian Vasile Chiorean a trecut cu bine peste cea de-a doua operaţie la Institutul Clinic Fundeni, fiindu-i eliminată parte de ficat afectată de cancer.

„Mulţumesc din suflet donatorilor de sânge, cu ajutorul vostru operaţia tatălui meu a fost posibilă azi şi s-a finalizat fără probleme!”, a transmis una dintre fiicele fostului director al Şcolii Gimnaziale Vasile Lucaciu, profesorul de matematică Vasile Chiorean, care a îndrumat de-a lungul activităţii sale didactice numeroase generaţii de tineri din oraş.
Datorită mobilizării masive a oamenilor de bine, ieri şi alaltăieri s-au găsit şase donatori de sânge grupa A RH negativ şi O RH negativ. Sângele era necesar pentru buna desfăşurare a operaţiei de extirpare a părţii de ficat afectată de cancer.
Profesorul Vasile Chiorean a ajuns la Institutul Clinic Fundeni cu un cancer la ficat aproape de mărimea unui măr. Un medic tânăr a acceptat să îl opereze, oferindu-i şansa la viaţă.
Intervenţia chirurgicală, una foarte complicată, a avut ca scop final împărţirea în două a ficatului, cu eliminarea părţii infestate într-o a doua operaţie, care s-a desfăşurat astăzi cu succes.