De câteva zile, prin Carei au apărut din nou o mulțime de afișe cu anunțuri ale unei așa-zise firme germane care ar fi interesată să cumpere mașini de cusut vechi, marca ”Singer”, la prețuri cuprinse între 40-50.000 de euro, cu plata pe loc. Careienii ar trebui să aibă grijă cu acest anunț, căci este vorba despre o escrocherie, iar în cazul în care cad în plasa escrocilor, riscă să piardă foarte mulţi bani.

singer1

Ţeapă cu certificatul de autenticitate
Infractorii promit sume de bani foarte mari celor care deţin maşini de cusut vechi. Ei le cer persoanelor respective ca, înainte de a se face tranzacţia, să depună bani în diverse conturi, pentru obţinerea certificatului de autenticitate. După ce sumele ajung în conturi, infractorii nu mai răspund la telefon. Oricum, la numărul de telefon postat pe anunțuri nu mai răspunde nimeni.

Sau țeapă cu maşina de cusut pereche
O altă metodă folosită de escroci este cea prin care ei promit să cumpere cu zeci de mii de euro doua maşini de cusut vechi. Victima are doar una singură, care nu ar valora mulţi bani. Aici intervine un “salvator” care se oferă sa-i vândă victimei a doua maşina de cusut, cu “doar” câteva mii de euro. Odată cumpărată cea de-a doua maşină, la fel ca şi în situaţia prezentată anterior, infractorii nu mai pot fi contactaţi.
Poliţiştii recomandă să nu vă lăsaţi atraşi de aceste oferte tentante întrucât există riscul ca ulterior să constataţi că aţi fost înşelaţi. Ajunge să dați o simplă căutare pe Google pentru a vedea în ce constă țeapa.

singer