Prefectul Altfatter Tamás a convocat astăzi ședința săptămânală de lucru cu structurile Ministerului Afacerilor Interne și cu participarea conducerii Direcției de Sănătate Publică Satu Mare în cadrul căreia s-a realizat analiza situației operative privind ordinea și siguranța publică și a activităților de verificare a respectării regulilor de prevenire a răspândirii coronavirusului.

monument carei drapel
La ședință au participat și reprezentanții Ministerului Apărării Naționale, în vederea stabilirii ultimelor detalii organizatorice pentru asigurarea comemorării Zilei Eroilor, de Praznicul Înălțării Domnului.
Anul acesta, prin Hotărârea Guvernului nr. 614/03.06.2021 a fost aprobat Programul manifestărilor prilejuite de Ziua Eroilor – 10 iunie 2021, în baza căruia instituțiile statului organizează ceremonii, activități, manifestări și evenimente cu scopul cinstirii memoriei eroilor români care s-au jertfit pentru Patrie. Astfel, în toată țara, începând cu ora 12,00 vor fi organizate ceremonii militare care vor culmina cu momente de rostire a numelor eroilor căzuți la datorie în războaiele purtate de Armata României. În județul Satu Mare vor fi organizate două ceremonii, una la Monumentul Ostașului Român din municipiul Carei, cu participarea prefectului Altfatter Tamas și a subprefectului Lavinia Kiss și una la Monumentul din Cimitirul Eroilor din municipiul Satu Mare, cu participarea subprefectului Radu Bud.
Lista eroilor de război căzuți la datori în războaiele purtate de Armata României – Evidența eroilor identificați după locurile de înhumare, structurată pe județe și conflicte armate poate fi consultată pe site-ul Ministerului Apărării Naționale – http://www.mapn.ro.
În ceea ce privește gestionarea crizei sanitare, prefectul Altfatter Tamas apreciază eficiența măsurilor de limitare a răspândirii coronavirusului, județul Satu Mare fiind pe ultimele locuri la nivel național ca incidență a îmbolnăvirilor (0,07 cazuri la mia de locuitori). În același timp, consideră că avansul campaniei de vaccinare poate fi îmbunătățit. În perioada următoare, urmare a deciziei președintelui CNCAV și a analizei realizate de DSP la nivel local va avea loc o reconfigurare a rețelei de centre de vaccinare, prin comasare sau modificarea programului de lucru a centrelor, pentru eficientizarea activității și reducerea costurilor.