„Aș dori ca în timp foarte scurt în Carei să nu mai fie oameni săraci”

Interviu cu Birta Barnabas, candidat pe lista PNL la Consiliul Local Carei

birta barnabas
Reporter: – Vă rog să vă faceţi o scurtă prezentare.
Birta Barnabas: – Mă numesc Birta Barnabas, sunt născut în anul 1958 în micul oraș al marelui om de stat Iuliu Maniu, Șimleu Silvaniei. Copilăria mi-am petrecut-o în Sălaj, apoi au urmat anii de studii în Moldova și Sibiu. Sunt de profesie subinginer. După terminarea studiilor, am urmat mai multe cursuri de perfecționare în domeniul apărării împotriva incendiilor, protecției civile și în siguranța circulației feroviare și transport rutier. M-am stabilit în Carei în anul 1980, obținând un loc de muncă, prin concurs, întâi la țară, apoi m-am mutat în oraș. Astfel, Careiul a devenit căminul meu și al familiei mele. Aici mi-am întemeiat familia, mi-am crescut copilul și-mi cresc nepoata. Lucrez la SC Ardealul SA Carei (fabrica de ulei) de peste 30 ani. De 12 ani lucrez în domeniul apărării împotriva incendiilor și protecției civile având ca obiect principal de activitate securitatea obiectivului și a personalului angajat.
Reporter: – Când aţi intrat în politică şi care au fost motivele care v-au determinat?
Birta Barnabas: – Am intrat în politică în anul 2007 din dorința de a combate gândirea veche socialist-comunistă și de a participa activ la formarea unei mentalități realiste bazate pe recunoașterea omului și a drepturilor sale. Doresc să dedic tot ce am învățat și toată experiența câștigată de-a lungul anilor comunității în care trăiesc pentru ca și orașul nostru să devină modern, european, cu multiple posibilități pentru tineri, motivându-i astfel să rămână acasă.
Reporter: Care vor fi principalele dumneavoastră priorităţi dacă veţi ajunge consilier local?
Birta Barnabas: – Consider că buna gestionare a fondurilor existente este de importanță majoră fiecărei entități, iar dezvoltarea și modernizarea nu sunt posibile fără atragerea de fonduri noi în mod perpetuu. Astfel, investițiile creează locuri de muncă, iar acestea realizează siguranța zilei de mâine. Aș dori ca în timp foarte scurt în Carei să nu mai fie oameni săraci sau care să sufere de lipsa condițiilor decente de viață. Cunosc orașul cu bune cu rele și știu care sunt durerile locuitorilor.
Reporter: – Un mesaj către careieni.
Birta Barnabas: – Îndemn toți locuitorii cu drept de vot ca în data de 27 septembrie să vină la vot și să voteze candidatul nostru la funcția de primar,domnul Andrei Titel Timoc precum și lista candidaților la Consiliul Local Carei,Consiliul Județean Satu Mare și candidatul PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean, domnul Adrian Felician Cozma. Nu uitați: Alegerile de azi scriu povestea succesului de mâine!
A consemnat Szasz Lorand