Interviu cu Noemi Lochli, candidată pe lista Pro România la Consiliul Local Carei

noemi lochli
Reporter: – Vă rog să vă faceți o scurtă prezentare.
Noemi Lochli: – Dragi careieni, mă numesc Noemi Lochli şi sunt de profesie avocat. Sunt născută în judeţul Mureş, dar din copilărie sunt careiancă. Am un singur copil care a ajuns deja adult tot în Carei.
Reporter: – Care au fost motivele pentru care ați decis să candidați pentru funcția de consilier local?
Noemi Lochli: – Consider că am ajuns într-un punct al vieţii în care am capacitatea de a mă implica mai mult în problemele societăţii careiene. Nu am experienţă în administraţie, dar am dorinţa, voinţa şi perseverenţa de a vedea anumite schimbări în oraşul nostru. Echipa Pro România Carei este formată din oameni tineri, care nu au fost implicaţi în politică, dar suntem dornici de a ne implica în schimbări binevenite, pregătiţi să învăţăm din ceea ce este bine făcut în oraşul nostru şi, totodată, cu disciplină şi perseverenţă să muncim pentru scopurile propuse de către noi.
Reporter: – Ce priorități ați avea dacă ajungeți consilier local?
Noemi Lochli: – Ţelul prioritar dintre toate obiectivele ce mi le am propus este implementarea unor proiecte, cu fonduri europene sau cu investiţii private de capital, pentru cearea unor locuri de muncă, renumerate corespunzător unui oraş european. Consider că, în momentul în care în fiecare gospodărie careiană exista un venit lunar constant şi îndestulător nevoilor familiei, calitatea vieţii noastre, a tuturor, va fi la un alt nivel de civilizaţie. În acest context, doresc să susţin proiecte ce ar crea locuri de muncă, ar oferi posibilitatea recalificărilor în muncă, conform cerinţelor de pe piaţa muncii. Găsesc de necesitate maximă creerea unor centre de tip afther school pentru copii din familii defavorizate, oferind astfel şi acestor copii şansa la o pregătire şcolara eficientă. Doresc să mă implic în construirea unui adăpost, conform legislatiei în vigoare, pentru câinii comunitari, care este tot o oglindă a unui oraş european cum vreau să fie Careiul.
Reporter: – Un mesaj către careieni
Noemi Lochli: – În viaţă, atat pe plan profesinal cât şi pe plan personal, ar trebui să fim constant recunoscători pentru tot ce avem, pe de o parte, şi pentru puterea ce o avem pentru a creea ce ne dorim încă în viaţa noastră, pe de altă parte. Vă doresc să fiţi sănătoşi şi puternici, să începem fiecare zi cu gânduri curate, împreună să găsim soluţii pentru rezolvarea problemelor ce le întâmpinăm în oraşul nostru. În 27 septembrie, prezentaţivă la urne şi votaţi echipa de candidaţi ai Pro România Carei.
A consemnat Szasz Lorand