Povestea cu colonelul american și cufărul plin cu dolari se îndreaptă spre un final tragic

Portalul Opinie de Carei a relatat în luna mai despre careianca naivă, pe nume Adela, ce a căzut în plasa unui escroc internațional, care s-a pretins colonel din armata americană. Escrocul a reușit să o convingă pe careiancă să îi trimită zeci de mii de euro, promițându-i că vor împărți un cufăr în care s-ar afla 900.000 de dolari și bijuterii în valoare de 250.000 de dolari, provenind din Irak.

cufar dolari
Victimă cu intenții sinucigașe
Careianca naivă s-a împrumutat cu zeci de mii de euro de la colegi, prieteni și cunoscuți, trimițându-i escrocului printr-un serviciu internațional de transfer de bani. Sub presiunea creditorilor, careianca pare să fi realizat că a devenit victima unei escrocherii de proporții. Povestea tinde să aibă un final foarte tragic. Careianca a afirmat de mai multe ori că intenționează să se sinucidă.
Dispărută de la domiciliu, găsită la o mănăstire
În cursul săptămânii trecute, aceasta și-a pus pe jar întreaga familie, dispărând subit de la domiciliu. După mai multe zile de căutări, autoritățile au dat de urma femeii taman în județul Arad. În urma anchetei, s-a stabilit că femeia, sub pretextul că merge la o plimbare în oraș, s-a dus la gară și s-a urcat într-un tren, plecând spre Arad. A fost localizată abia peste cțteva zile, când și-a deschis telefonul mobil. Careianca a fost găsită la o mănăstire din județul Arad, de unde a fost adusă acasă de către membrii familiei.
Creditorii își vor banii înapoi
Deși și-a dat seama că a fost înșelată, careianca nu a depus plângere împotriva escrocului. Principala sa problemă o reprezintă persoanele de la care s-a împrumutat cu sume mari, care îi cer insistent să le returneze banii. Numai că nu are de unde. Creditorii nu se pot adresa Poliției, întrucât i-au dat de bună voie femeii banii pe care i-a cerut. S-ar putea adresa instanțelor de judecată, însă majoritatea lor nu au întocmit contracte de împrumut, iar mulți dintre ei nici măcar nu au martori că i-au înmânat femeii banii. Oricum, este clar pentru toată lumea că povestea nu va avea un final fericit.
Povești nemuritoare cu o pradă de război din Irak
Opinie de Carei a relatat în luna mai că o careiancă pe nume Adela a început să-și caute mai mulți prieteni și colegi cu o poveste de-a dreptul fantastică. Femeia le-a povestit cum a fost contactată de către un colonel din armata SUA, care vrea să se retragă și apoi să se stabilească în România, taman în zona Careiului. Colonelul american a mai spus că, în timp ce se afla în misiune în Irak, a făcut rost în mod ilegal de o așa-zisă pradă de război, pe care a adăpostit-o într-o bancă din Londra. Este vorba de 900.000 de dolari americani cash, respectiv bijuterii în valoare de 250.000 de dolari. Banii și bijuteriile s-ar afla într-un cufăr, aflat într-un seif dintr-o bancă londoneză.
Un cufăr atât de așteptat, care nu mai sosește
Colonelul a mai povestit că nu poate ridica personal cufărul, cerând ajutorul careiencei. Acesta i-a cerut diverse sume de bani pentru a rezolva expedierea cufărului în Carei. Întrucât nu avea suficienți bani, careianca a început să ceară împrumut de la colegi și de la prieteni. Le-a promis că le va înapoia banii imediat ce cufărul colonelului american va ajunge în Carei. Ba chiar le-a dat asigurări că respectivul cufăr ar fi fost scanat în secret de către serviciile secrete care ar fi confirmat existența banilor și bijuteriilor. Numai că respectivul cufăr nu a mai ajuns și nici nu va ajunge niciodată în Carei.
Szasz Lorand