În castelul din Carei se desfășoară azi și mâine lucrările sesiunii științifice anuale a Asociației Etnografice Kriza Janos din Cluj Napoca, pe tema ”Strategii rurale și economice în secolul XXI”.

DSC_0891

În cadrul deschiderii oficiale, primarul Eugen Kovacs le-a mulțumit organizatorilor pentru că au ales castelul din Carei ca și loc de desfășurare a evenimentului. ”Castelul este un loc important pentru careieni pentru că este primul obiectiv pe care am reușit să-l reabilităm din fonduri europene. Noi, careienii, suntem mândri de trecutul și prezentul nostru și lucrăm ca și generațiile viitoare să se poată mândri cu orașul lor natal”, a adăugat primarul Kovacs.
Au mai rostit discursuri directorul Muzeului Județean Satu Mare, dr. Liviu Marta, directorul Institutului Etnografic Maghiar din Budapesta, dr. Balogh Balazs, și președintele Asociației Etnografice Kriza Janos, dr. Jakab Albert Zsolt.
Lucrările sesiunii se desfășoară pe diverse secțiuni, cu participarea a numeroși specialiști etnografi din România și Ungaria.