Primăria Carei depune patru noi proiecte importante de infrastructură

Primăria Carei va depune spre finanțare în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020 patru noi proiecte importante pentru municipiu, a anunțat primarul Eugen Kovacs în cadrul ședinței extraordinare de azi a Consiliului Local Carei. Acestea se referă la: construirea de locuințe sociale, construirea unui bazin de înot, reabilitarea Școlii Gimnaziale Nr.1 și construirea unei noi biblioteci, care la la primul nivel va avea și o parcare.

consiliu

Proiectele vor fi depuse în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa proritară 13, în data de 30 aprilie, când se va deschide sesiunea de finanțare. Proiectele vor primi finanțare în ordinea depunerii lor.
Tot în cadrul ședinței extraordinare de azi, 16 aprilie 2018, consilierii locali careieni au aprobat în unanimitate proiectul de hotărâre pentru modificarea HCL nr. 29/09.02.2018 privind aprobarea şi cofinanţarea proiectului „Amenajare parc de agrement SOMOS în municipiul Carei” în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 5.
Modificarea a fost necesară întrucât Ministerușl Dezvoltării Regionale nu a aprobat realizarea în cadrul proiectului a unui drum de acces către viitorul parc dinspre strada I. Slavici întrucât aceasta nu a putut fi încadrată nici ca stradă urbană și nici ca alee. Astfel, calea de acces va fi amenjată din bugetul local. În urma modificării, valoarea totală a contribuției proprii în cadrul proiectului „Amenajare parc de agrement SOMOS în municipiul Carei” este de 645.980 lei. Următorul pas îl constituie semnarea contractului de finanțare a proiectului.