Luni, 20 februarie 2017, de la ora 13.00 în sala de simpozioane a Castelului Károlyi din municipiul Carei s-a desfășurat prezentarea multimedia intitulată „Brâncuși.Viața și opera”, organizată cu ocazia împlinirii a 141 de ani de la nașterea marelui sculptor Constantin Brâncuși, informează Direcţia de Cultură Carei.


În cadrul manifestării a avut loc o prezentare biografică a sculptorului, structurată în două părți: prezentarea primilor ani de viață, a tinereții și a primelor lucrări, realizată de Adrian Ștefănuți, referent în cadrul Centrului de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi” și maturitatea artistică și marile creații, prezentare susținută de Mihai Mocan Andrei, muzeograf la Muzeul Județean Satu Mare – Secția Carei.
Cei prezenți au putut admira și o mică expoziție conținând paisprezece imagini despre creații reprezentative ale artistului, expoziție realizată de Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”.
Prezentarea a fost susținută în prezența a două clase de elevi, una de la Școala Gimnazială Nr. 1 Carei și una de la Liceul Teoretic Carei, însoțite de profesorii acestora, dar și a câtorva persoane pasionate de cultură.
Evenimentul a fost organizat de Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”, cu sprijinul Direcției de Cultură și Sport a Municipiului Carei și al Muzeului Județean Satu Mare – Secția Carei.