Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat în PTF Urziceni 14 pungi cu tutun de fumat, marfă ce urma să ajungă pe piaţa neagră de desfacere din zonă, se arată într-un comunicat de presă transmis portalului Opinie de Carei.

Sâmbătă, 18 februarie a.c., în jurul orei 13.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Urziceni, jud. Satu Mare, s-a prezentat pentru a intra în țară Tiberiu V., în vârstă de 49 de ani, din județul Satu Mare, la volanul unui autoturism marca Ford Galaxy, înmatriculat România. Împreună cu el, în autoturism, călătorea și Alexandru T., 49 de ani, tot din județul Satu Mare.
La controlul de frontieră efectuat pentru intrarea în România, polițiștii de frontieră au descoperit pe bancheta din spate a autoturismului, într-o cutie de carton, 32 pungi cu tutun, fiecare în greutate de 110 g, pentru care cei doi au prezentat bonuri fiscale.
Din cantitatea totală de tutun, poliţiştii de frontieră au reţinut în vederea confiscării 14 pungi, în greutate de 1,54 kg de tutun pentru fumat (în valoare de 537 de lei), care aparţineau celor doi cetăţeni români.
Totodată, în cauză a fost întocmită lucrare penală pentru săvârșirea infracțiunii de deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercilizarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, peste 1 kg de tutun de fumat.