Judecătoria Carei l-a condamnat pe un tânăr instituționalizat la șase luni de închisoare cu executare pentru că a încălcat ordinul de protecție care îi interzicea să se apropie la mai puțin de 100 de metri de fosta sa mamă de plasament și de domiciliul acesteia din Ciumești.
Pentru că a început să o agreseze, femeia care l-a luat în plasament a solicitat instanței să emită un ordin de protecție care să îi interzică tânărului, trecut de vârsta majoratului, să se mai apropie de ea și de casa sa.
Tânărul a încălcat de două ori ordinul. A doua oară s-a prezentat Ia locuinţa femeii, unde a intrat fără drept, spunând că doreşte băni pentru a achita contravaloarea cursei efectuate cu un taxi din Satu Mare.
Tânărul nu s-a prezentat la procesul aflat pe rolul Judecătoriei Carei, în care a fost acuzat de săvârșirea infracțiunii de încălcarea ordinului de protecție, fiind judecat în lipsă.
Joia trecută, Judecătoria Carei l-a condamnat pe tânărul în cauză la pedeapsa închisorii de 6 luni, în regim privativ de libertate.
”Din păcate, deși inculpatul a beneficiat din partea organelor de urmărire penală de numeroase șanse pentru a dovedi că și-a schimbat comportamentul și că înțelege consecințele unui proces penal declanșat împotriva sa , acesta a ales să se sustragă de la judecata în curs , neprezentându-se în fața instanței , pentru a putea beneficia astfel de un act de clemență, dispărând de la domiciliul declarat organelor de urmărire penală fără a aduce la cunoștința organelor judiciare noul său domiciliu în termen de 3 zile, punându-se pe sine în situația de a suferi o eventuală condamnare la o pedeapsă a închisorii cu privire la care instanța nu poate dispune amânarea executării pedepsei sau suspendarea executării pedepsei în condițiile în care inculpatul s-a sustras procesului penal în curs”, au consemnat judecătorii careieni.
Sentinţa Judecătoriei Carei nu este definitivă, putând fi atacată în termen de zece zile de la comunicare.