Careienii pot direcționa un procent de 3,5% din impozitul anual pentru a ajuta victimele din blocul situat în Piața Avram Iancu nr.3, grav afectat de explozia de gaz din 27 februarie 2022.

”Deoarece credem că lucrurile mici, făcute din suflet, pot avea un impact mare! În acest an, donațiile cumulate din suma de 3.5% din impozitul anual se pot direcționa către victimele exploziei blocului din Carei, din data de 27 februarie 2022, prin Asociația Avram Iancu 3-5 Carei”, se arată în anunțul asociației proprietarilor din blocul afectat de explozie.
”Cei care au nevoie de un imprimat, îl pot găsi la aprozarul de legume fructe din centrul orașului, la Ramona Cura. Mulțumim din suflet!”, se mai arată în anunț.


În dimineața zilei de 27 februarie, în jurul orei 7.30, o explozie devastatoare a avut loc într-un apartament situat la etajul al patrulea într-o scară a blocului situat în Piața Avram Iancu din Carei, pe fondul unei acumulări de gaze. Unsprezece persoane au fost rănite, trei dintre ele fiind spitalizate în stare gravă. Toate trei au decedat ulterior la spital.
Explozia a provocat pagube enorme nu numai în blocul în care s-a produs, ci și în alte blocuri apropiate, fiind avariate și câteva autoturisme parcate în zonă.