”Rolul unui Wedding Planner este unul foarte important în organizarea unei nunți”

Interviu cu Trunc Berni de la Classy Event, coorganizator al târgului de nunți de la castelul din Carei

Reporter: – Ce este Classy Event?
Trunc Berni: – Classy Events a luat naștere din pasiunea pentru organizarea evenimentului perfect. Totul a pornit acum aproximativ 10 ani, când l-am cunoscut pe soțul meu cu care am lucrat împreună la un club din Carei. Eu eram manager, iar el DJ. Am fost pasionați de industria de divertisment și încă de atunci am știut că dorim să avem propria afacere în această direcție. Vremurile s-au schimbat destul de mult, iar activitatea noastră s-a orientat în direcția evenimentelor private. Momentan eu sunt Wedding Planner, iar soțul meu DJ la evenimente private.




Reporter: – Ce înseamnă mai exact un Wedding Planner?
Trunc Berni: – Rolul unui Wedding Planner este unul foarte important în organizarea unei nunți. Deși în orașul nostru acest serviciu nu este prea cunoscut, în alte orașe este un serviciu indispensabil. De foarte multe ori timpul, lipsa de cunoștințe, influențele nu tocmai corecte sunt elemente care îngreunează extrem de mult viața mirilor când își organizează nunta. Ei, tocmai aici un Wedding Planner poate face minuni. Mai exact, este suportul cel mai bun al mirilor, al cărui misiune este să rezolve orice problemă se ivește atât în organizare cât și în ziua nunții. Relația mea cu mirii nu este una de business, ci aș spune mai mult una de prietenie. Foarte important de știut că, deși avem foarte multe relații la mulți prestatori din zonă, nu avem exclusivitate cu nimeni. Asta înseamnă că nu trebuie să forțez mirilor nici un serviciu sau produs, astfel ne axăm întodeauna pe nevoile și visele lor.


Reporter: – Cum decurge organizarea unei nunți cu ajutorul unui Wedding Planner?
Trunc Berni: – Scenariul perfect este atunci când sunt contactată încă de la începutul organizării, adică exact după ce s-a rostit marele ”DA”. După ce studiez foarte pe larg nevoile mirilor, le prezint varinatele cele mai accesibile pentru bugetul lor. După ce deciziile sunt luate, eu țin legătura cu toți furnizorii, pentru ca mirii să nu aibă nici o bătaie de cap cu aceștia. Cu cât se apropie mai mult ziua cea mare, fără un Wedding Planner, stresul suferit de miri este din ce în ce mai mare. Punctul culminant este în ziua nunții. Aici se reflectă toate detaliile din organizare, acesta este ziua pentru care mirii s-au pregătit probabil de mai mult de un an. Orice mică complicație poate avea urmări foarte grave. Eu aș spune că, în acel moment, prezența mea este absolut necesară. Este cea mai importantă parte a muncii mele. Sunt alături de miri toată ziua, mă asigur că totul merge conform planului și programului bine stabilit. De exemplu, acasă la miri, la biserică sau în sala de evenimente. În ziua nunții, mirii nu mai trebuie să fie atenți la toate aceste detalii, ei trebuie să se bucure din plin de nunta lor. Dacă ei sunt fericiți și relaxați, nunta lor cu siguranță va fi perfectă!
Reporter: – Nuntă la Castel – târgul de nunți la care și tu ai luat parte la organizare. La ce trebuie să se aștepte cei care vizitează târgul în acest weekend?
Trunc Berni: – Da așa este, alături de Infinty Solution, ne-am simțit obligați să facem parte din echipa de organizare. Motivul este simplu, am vrut să aducem cel mai important eveniment dedicat mirilor din oraș și împrejurimi și să îi ajutăm cu cele mai potrivite informații și soluții pentru ei.


Reporter: – Unul dintre cele mai atractive momente ale târgului este Workshopul prezentat de tine. Spune-ne câteva lucruri despre acesta.
Trunc Berni: – Este o onoare pentru mine să fiu eu cea care vă susține acest workshop, sau cu alte cuvinte prezentare. Tema workshopului este ”Nuntă fără stres”. Eu sper că o să vină cât mai multe cupluri care sunt înaintea nunții, deoarece acest workshop este dedicat în special lor. Am adunat câteva sfarturi foarte importante cu care să îi ajut în organizarea nunții. Mai mult, sunt pregătită să răspund la întrebările viitorilor miri. Workshopul va fi prezentat în două limbi, sâmbătă de la ora 16:00 în limba maghiară, iar duminică de la ora 16:00 în limba română.
A consemnat Szasz Lorand