În cadrul ședinței extraordinare de azi, consilierii locali careieni au aprobat majorarea cu 20% a taxelor și tarifelor aplicate în piața agroalimentară începând de anul viitor.

Două comerciante care administrează magazine situate în clădirile vechi ale pieței, prezente în sala de ședință, au declarat că nu sunt de acord cu majorarea chiriei.
Una dintre ele a arătat că vânzările sunt slabe, în condițiile în care, după ora 12.00, în piață suflă vântul. De asemenea, a reclamat faptul că nu s-au făcut investiții în reabilitarea clădirii în care îi funcționează magazinul. Femeia s-a declarat nemulțumită și de faptul că nu i se permite să cumpere spațiul.
Primarul Eugen Kovacs a declarat că este conștient că vânzările nu mai merg ca și mai demult. Edilul șef a anunțat că piața va fi modernizată prin intermediul unui proiect din fonduri europene. ”Dacă vom moderniza piața se vor îmbunătăți și condițiile de vânzare”, a adăugat acesta.
Referitor la vânzarea celor două spații comerciale, primarul Kovacs a explicat că acest lucru nu este posibil întrucât imobilele fac parte din proprietatea publică a orașului, iar legea interzice vânzarea lor.
Consilierul Dan Bontea a declarat că trebuiesc găsite soluții pentru a aduce piața pe plus, pentru a o pune la punct și pentru a-i sprijini pe producătorii locali.
Proiectul de hotărâre a fost aprobat. Consilierii Dan Bontea și Titel Timoc au votat împotrivă, iar consiliera locală Carmen Todea s-a abținut.
Tot în ședința de azi, consilierii locali au mai aprobat scutirea Asociației Equus de la plata impozitelor și taxelor locale în anul 2023 pentru manejul din parcul dendrologic, modificarea unor anexe la taxele și impozitele locale pe anul viitor, respectiv stabilirea salariilor de bază pentru funcţionarii publici şi personalul contractual din cadrul familiei ocupaţionale „Administraţie” utilizate în cadrul Primăriei Municipiului Carei şi în cadrul instituțiilor publice/serviciilor publice de interes local din subordinea Consiliului Local al Municipiului Carei.