Reporter: – Cum se pregătește Forța Dreptei pentru viitoarele alegeri din 2024?
Ludovic Orban: – În primul rând, ne pregătim să fim competitivi la toate tipurile de alegeri. Prima dată vor fi alegerile europarlamentare, unde ne propunem un scor de peste 10%, fiind primele alegeri ale Forței Dreptei. Apoi vor urma alegerile locale, unde noi ne propunem să venim cu candidați competitivi, serioși, care să reprezinte o alternativă serioasă pentru fiecare comunitate locală și ne propunem să câștigăm cât mai multe primării, cât mai mulți consilieri locali și consilieri județeni. La parlamentare și la prezidențiale normal că ne propunem să obținem un scor cât mai bun astfel încât să putem să participăm la o coaliție de guvernare, evident de centru-dreapta, fără PSD.
Reporter: – V-ați stabilit niște obiective concrete la nivelul județului Satu Mare?
Ludovic Orban: – În mod evident că e complicat acuma să stabilești obiective electorale stricte până nu ai organizațiile constituite, până nu poți să faci o vealuare obiectivă a capacității organizațiilor de a obține rezultate. În unele localități o să avem echipe mai puternice, în altele poate nu o să reușim să identificăm în primă fază echipe foarte puternice. Până la sfârșitul anului 2023 o să stabilim clar care sunt obiectivele dacă evident încercăm să aducem oameni cât mai valoroși, cât mai de calitate, să formă echipe care să creeze șanse Forței Dreptei de a concura pentru prima poziție.
Reporter: – Cum apreciați echipa Forței Dreptei din Carei?
Ludovic Orban: – Echipa din Carei este una frumoasă, condusă de un om serios care a reușit într-un timp destul de scurt să atragă membri, să realizeze acțiuni. Evident, avem deja un sediu, care este un lucru extrem de important să avem un loc unde să ne putem desfășura activitatea. Sunt convins că va fi o echipă cu rezultate foarte bune.
Reporter: – Va avea Forța Dreptei candidat la funcția de primar al Careiului?
Ludovic Orban: – Cu siguranță Forța Dreptei va avea candidat la funcția de primar în Carei. Dacă domnul președinte Constantin Ganea se hotărăște eu îl susțin. La Consiliul Local cu siguranță vom avea listă completă. Alcătuirea listei de consilieri locali e o operațiune mai complicată pentru că noi trebuie să venim cu oameni serioși pentru fiecare domeniu de activitate important în cadrul administrației locale. Trebuie să punem pe liste oameni care într-adevăr să aibă idei, expertiză și soluții pe diferitele domenii ale administrației locale.
A consemnat Szasz Lorand

Președintele Ludovic Orban a participat ieri după-amiază la inaugurarea sediului din Carei al partidului Forța Dreptei. La noul sediu Forța Dreptei Carei a avut loc și o conferință de presă la care au participat, pe lângă liderul partidului, Ludovic Orban, preşedintele filialei judeţene, Ştefan Csordas, precum și președintele Forța Dreptei Carei, Constantin Ganea. După conferința de presă, președintele Ludovic Orban a acordat un interviu în exclusivitate portalului Opinie de Carei.