La Judecătoria Carei a început ieri procesul în care un tânăr, în vârstă de 16 ani, din satul Becheni, urmează să fie judecat pentru săvârșirea infracțiunii de viol.

Tânărul este acuzat că, în urmă cu patru luni, după ce a ademenit-o într-un Ioc ferit pe o minora de 16 ani, despre care cunoștea că suferă de autism, prin constrângere a întreținut un act sexual anal cu aceasta, abandonând-o în spatele casei, minora fiind găsită la scurt timp de mama sa.
Femeia le-a relatat polițiștilor că, în seara zilei de 21 august 2022, a căutat-o pe fiica sa prin curtea imobilului în care locuiește, găsind-o în curtea din spatele casei, stând ghemuită și țipând de spaimă.
A precizat faptul că fiica ei este o persoană care suferă de autism, ea fiind singura persoană care poate să comunice cu ea. Întrebând-o pe fiica ei de ce este speriată aceasta i-a relatat prin semne că ”Vinetu” a prins-o de păr și de gură, a dezbrăcat-o, i-a rupt lenjeria intimă, și a întreținut raporturi sexuale cu ea. Procedând la examinarea vizuală a minorei, polițiștii au putut observat urme de violență în zona spatelui acesteia și în zona gâtului.
Tânărul ”Vinetu”, în vârstă de 16 ani și jumătate, a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de viol. Judecătoria Carei a dispus ieri începerea judecății.