Administratorul unei societăţi agricole din Moftin s-a ales cu dosar penal pentru că nu a reuşit să folosească toate îngrăşămintele chimice destinate culturilor sale într-o singură zi. Judecătoria Carei a confirmat săptămâna trecută renunţarea la acuzaţia de nesupravegherea şi neasigurarea celor aproape 30 de tone de îngrăşământ.

Potrivit informaţiilor obţinute de portalul Opinie de Carei, data de 13.04.2022 lucrătorii de poliție din cadrul IPJ Satu Mare, Serviciul Arme, Explozibili, Substanțe Periculoase s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în incinta unei firme din Moftin este depozitată cantitatea de 28.918 kg îngrășământ chimic, în condiţii de neasigurare şi neprotejare, respectiv sub cerul liber.
Cu ocazia audierilor, administratorul societăţii agricole a arătat îngrășămintele urmau să fie folosite în ziua următoare, o parte fiind deja folosită, însă datorită faptului că lucrează suprafeţe mari de teren, nu a reuşit să folosească întreaga cantitate de îngrășământ. Acesta a adăugat că îşi regretă fapta.
Poliţiştii i-au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de nesupravegherea şi neasigurarea depozitelor de deșeuri şi substanțe periculoase şi nerespectarea obligației de depozitare a îngrășămintelor chimice şi produselor de protecție a plantelor numai ambalate şi în locuri protejate.
Procurorii careieni au propus renunţarea la urmărirea penală. Săptămnâna trecută, Judecătoria Carei a confirmat propunerea procurorilor, astfel că agricultorul din Moftin a scăpat de procesul penal întocmit de poliţiştii de la Serviciul Arme, Explozibili, Substanțe Periculoase.