Judecătoria Carei a dispus confiscarea unei puști cu aer comprimat și cu lunetă de la un cetățean domiciliat într-o localitate din zona Careiului. Pușca a fost găsită de pompieri după ce au stins un incendiu izbucnit în bucătăria proprietarului.

Potrivit informațiilor portalului Opinie de Carei, incendiul a avut loc în în 14 ianuarie anul trecut, fiind provocat de concubina bărbatului.
Incendiul s-a datorat unei tigăi cu ulei pe care femeia a lăsat-o nesupravegheată pe soba din bucătărie, tigaie care, din cauza temperaturii foarte ridicate şi a defecţiunilor sobei din teracotă, prevăzută cu plită, s-a aprins, flacăra propagându-se şi la nivelul unui tapet de pe perete, au constatat pompierii.
În bucătăria mistuită de flăcări, pompierii au găsit o pușcă cu are comprimat și cu o lunetă, fiind sesizată Poliția.
În urma verificărilor, s-a constatat că bărbatul nu avea autorizație pentru arma respectivă. Acesta a declarat că a primit arma respectivă în urmă cu doi ani, de la o persoană care s-a mutat pe teritoriul Germaniei. Scopul pentru care a primit arma în cauză a fost acela de a o păstra.
Acum concubina care a provocat incendiul este cercetată penal pentru distrugere din culpă, iar concubinul pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectare a regimului armelor şi al muniţiilor.
Pușca cu lunetă a fost confiscată de autorități, conform hotărârii Judecătoriei Carei.