Judecătorii careieni au închis dosarul penal deschis ca urmare a plângerii înaintate de un careian care a căzut victima escrocilor pe OLX, fiind țepuit cu suma de 3.044 lei. Judecătorii au confirmat concluzia procurorilor cum că făptașul/făptașii nu pot fi identificați.

Potrivit informațiilor portalului Opinie de Carei, în decembrie anul trecut bărbatul a reclamat la Poliție că a fost înșelat de escroci cu peste 3.000 de lei.
Concret, bărbatul s-a plâns că autori necunoscuți au efectuat, fără consimţământul său, o operaţiune financiară de retragere de numerar din disponibilul cardului său bancar, în valoare de 3.044 lei, operată cu succes, ca urmare a accesării de către el a unul link transmis cu ocazia negocierii condiţiilor de vânzare a unui produs expus de către sus-numit pe platforma de vânzări online OLX.
În momentul respectiv, careianului i-a fost transmis un link, fiind îndemnat să îşi introducă datele cardului său bancar, inclusiv codul de securizare PIN, fiindu-i retraşi automat cei 3044 de lei.
Careianul a avut noroc și și-a recuperat banii ca urmare a unei sesizări pe care a făcut-o către site-ul de vânzări online OLX.
Dosarul a fost închis definitiv de Judecătoria Carei întrucât, în urma cercetărilor şi a investigaţiilor întreprinse, respectiv a audierii persoanei păgubite, a solicitării şi studierii înscrisurilor de la unitatea bancară titulară a cardului în cauză, organele de poliţie nu au fost în măsură să stabilească, cu exactitate, identitatea autorului faptei, care, din cauza modului de operare, este foarte greu identificabil.