Două careience în vârstă, domiciliate pe Calea Armatei Române, au ajuns să se judece ani la rând pentru o problemă care se putea rezolva simplu, printr-o simplă înțelegere. Cea care locuia în apartamentul de la parter dintr-o casă comună a somat-o pe vecina de deasupra să repare conducta de apă pentru că îi inunda baia. În cele din urmă, a recurs la soluție radicală: a tăiat țevile prin care apa ajunge la vecina de deasupra.
Judecătoria Carei a decis că nu este legală retezarea țevilor de apă și a dispus refacerea lor.
Femeia de la etaj a obținut, în urmă cu un an, un titlu executoriu prin care a fost autorizată să intre în apartamentul vecinei pentru racordarea sa la rețeaua de apă, însă aceasta din urmă a refuzat să permită accesul reprezentanților Apaserv.
Sătulă de situația în care se află, femeia de la etaj a solicitat Judecătoriei Carei să autorizeze intrarea în încăperile vecinei pentru a se efectua racordarea. În urmă cu o jumătate de an, Judecătoria Carei a respins cererea ca neîntemeiată, aratând că poate să solicite penalități pe zi de întârziere pentru neîndeplinirea obligației de a face.
Femeia a atacat sentința Judecătoriei Carei la Tribunalul Satu Mare, arătând că degeaba obține penalități întrucât vecina sa este pensionară, are venituri mici și nu ar avea cum să plătească eventualele sume de bani acordate.
Săptămâna trecută, Tribunalul Satu Mare a respins apelul. Așa că a rămas doar soluția solicitării pe penalități pentru fiecare zi de întârziere. Potrivit legii, acestea pot varia între 100 și 1.000 de lei pe zi.
De cealaltă parte, femeia care a retezat țevile susțin că, de când a moştenit parterul din casa comună de la tatăl vecinei de deasupra, de atunci tot a fost purtată la diferite procese inventate şi ”fabricate”, bine motivate de avocat, scump, pentru o pune în incapacitate de plată de cheltuieli de judecată, crezând că aşa o poate evacua din casă. În total deja a fost nevoită să plătească peste 10.000 de lei din cauza diferitelor procese ce i-au fost intentate.