Doi tineri sătmăreni, cercetați penal pentru deţinere de droguri de risc şi de mare risc, au fost iertați de către judecătorii Tribunalului Satu Mare, care au admis cererea înaintată de DIICOT privind renunţarea la urmărirea penală.

Potrivit informațiilor portalului Opinie de Carei, cei doi sau ales cu dosare penale după ce au fost prinși, în februarie 2021, având asupra lor un dispozitiv de mărunțit (grinder) în care se afla cannabis, respectiv o cutie și o punguliță care aveau urme de ecstasy (MDMA).
Judecătorii au considerat că fapta în sine nu prezintă particularităţi care să atribuie faptei un caracter grav, având în vedere şi cantitatea relativ redusă de droguri deţinută, fiind un fapt izolat. De asemenea, a fost avut în vedere și faptul că cei doi au dat dovadă de sinceritate în timpul urmăririi penale, colaborând cu autoritățile.
”Suspecţii nu sunt cunoscuţi cu antecedente penale, aflându-se la o vârstă tânără, la care remodelarea comportamentului se poate realiza cu uşurinţă”, au mai apreciat judecătorii Tribunalului Satu Mare.
Săptămâna trecută, judecătorii Tribunalului Satu Mare au admis cererea înaintată de DIICOT privind renunţarea la urmărirea penală pentru săvârșirea infracțiunii pentru deţinere de droguri de risc şi de mare risc în vederea consumului propriu.
Sentința Tribunalului Satu Mare este definitivă.