Forum pe tema integrării pe piața muncii a persoanelor vulnerabile din Carei

Grupul de Acțiune Locală Carei pentru Coeziune Socială a organizat azi un forum tematic, având ca subiect ocuparea în rândul persoanelor vulnerabile din Carei, informează Primăria Carei.

Evenimentul, organizat în contextul implementării Strategiei de dezvoltare locală socială a Municipiului Care, plasată sub responsabilitatea comunității, s-a desfășurat în sala de ședințe a Consiliului Local al Municipiului Carei.




La acest eveniment au participat specialiști în domeniul ocupării, al medierii și al asistenței sociale, experți ai Societății Naționale de Cruce Roșie din România, Filiala Satu Mare (punct de lucru Carei), care desfășoară proiectul „Activi pe piața muncii prin măsuri integrate în Municipiul Carei”, în beneficiul persoanelor vulnerabile din localitate, cu scopul de a-i sprijini să se integreze pe piața muncii. De asemenea, au fost prezenți reprezentanți ai autorității locale, ai instituțiilor active în domeniul educațional și ai altor organizații interesate.

Discuțiile cu factorii interesați au urmărit identificarea dificultăților privind ocuparea persoanelor vulnerabile în contextul economic actual, dar și a soluțiilor de sprijin pe care le putem oferi împreună, cu scopul încadrării și menținerii lor pe piața muncii.