Poveste bărbatului din Acâș acuzat de contrabandă cu 74 de fire de țigări ucrainene

Judecătoria Carei a închis definitiv dosarul penal al unui bărbat din Acâș, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă timp de mai bine de un an pentru că în bagajele sale au fost găsite 74 de fire de țigări ucrainene, adică nici măcar patru pachete.

Potrivit informațiilor portalului Opinie de Carei, bărbatul a fost oprit în iulie 2021, pe o stradă din Tășnad, de către polițiștii de la Ordine publică. În bagajele bărbatului au fost găsite 74 de fire de țigări ucrainene, pe care a recunoscut că le cumpărase din piață.




Polițiștii au întocmit dosar penal pentru contrabandă pe numele bărbatului din Acâș, care a fost cercetat penal timp de mai bine de un an.
Între timp, acesta a achitat către ANAF taxa datorată bugetului de stat pentru cantitatea de țigarete deținută, în sumă de 65 lei pentru cele 74 de fire.
Judecătoria Carei a respins propunerea de renunțare la urmărirea penală înaintată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Carei și a închis dosarul penal ca urmare a dezincriminării infracțiunii de contrabandă asimilată printr-o decizie a Curții Constituționale.
Sentința Judecătoriei Carei este definitivă, bărbatul din Acâș scăpând astfel de probleme penale provocate de deținerea celor 74 de țigări ucrainene.