Sora piaristă Judit, protectoarea orfanilor, va fi înmormântată luni la Carei

Sora piaristă Judit, protectoarea a sute de orfani din judeţul Satu Mare, va fi înmormântată luni, în cimitirul Rozalia din Carei.

Priveghiul va avea loc duminică, 11 septembrie 2022, începând cu ora 20.00, în biserica romano-catolică „Sf. Iosif de Calasanz”.




Slujba de înmormântare va avea loc luni, 12 septembrie 2022, de la ora 16.00, la biserica romano-catolică „Sf. Iosif de Calasanz”. De aici, sora Judit va fi condusă pe ultimul său drum la cimitirul Rozalia.
Sora piaristă Kurti-Bokor Judit din Carei, mamă adoptivă pentru sute de copii orfani, a trecut în eternitate în noaptea de joi spre vineri, la vârsta de 52 de ani, doborâtă de o boală necruţătoare.
De numele său se leagă înființarea centrului de tip familial în fosta școală Zarda din Carei, reabilitată printr-un proiect din fonduri europene.
Luna trecută, călugăriței Judit i-a fost decernat titlul Pro Urbe al municipiului Carei, datorită muncii și devotamentului pe care le-a depus pentru copilașii abandonați de părinți în judeţul Satu Mare.