Judecătoria Carei l-a condamnat la închisoarea cu executare pe un clujean care a fost prins cu un permis ucrainean falsificat în PTF Urziceni, iar peste 10 ore a fost prins circulând din nou cu același permis fals pe o stradă din Carei.

Prin sentința pronunțată alaltăieri, clujeanul a fost condamnat la un an și opt luni cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere în formă continuată și şi uz de fals.
Clujeanul a intrat în țară prin PTF Urziceni în 2 martie 2018, în jurul orei 21.50, la volanul unui autoturism cu număr de Franța, prezentându-le polițiștilor de frontieră un permis de conducere ucrainean, despre care s-a constatat că este fals.
Bărbatului i s-a întocmit dosar penal. Peste zece ore, clujeanul a fost oprit de un echipaj de Poliție pe strada Uzinei, cărora le-a prezentat din nou același permis ucrainean fals.
Judecătoria Carei a reţint că inculpatul este recidivist, nefiind la prima abatere de acest gen, iar acest fapt a determinat instanţa să-l condamne pentru infracţiunile săvârşite la o pedeapsă privativă de libertate doar aşa acesta putând fi reeducat.
Prin sentința Judecătoriei Carei, pronunțată alaltăieri, clujeanul a fost condamnat la un an şi 8 luni închisoare în regim de detenţie. Sentința nu este definitivă, putând fi atacată în termen de 10 zile de la comunicare.