Prin intermediul unui mesaj postat pe pagina de Facebook a Primăriei Carei, primarul Eugen Kovacs îi îndeamnă pe careieni să se recenzeze pentru a se stabili corect populația orașului. În caz contrar, Careiul riscă să piardă o șansă importantă pentru accesarea fondurilor europene și de la bugetul central.


Redăm integral mesajul primarului Eugen Kovacs:
Stimați careieni, vă rog să participați la recensământ și să oferiți datele necesare recenzorilor care activează pe raza orașului nostru.
Recenzarea nu este doar obligatorie prin lege, ci și de o foarte mare importanță pentru orașul în care locuim, prin stabilirea oficială a populației Careiului. În cazul în care datele finale ale recensământului nu vor reflecta populație exactă a orașului nostru, riscăm să pierdem o șansă importantă pentru accesarea fondurilor europene. Cu populația sa actuală, Careiul a putut depune, cu succes aș spune, proiecte pe anumite axe ale programelor din fonduri UE. Cu o populație mai mică decât cea reală, aceste axe nu ne vor mai fi accesibile. Astfel, dezvoltarea Careiului prin intermediul fondurilor europene ar putea fi grav afectată.
De asemenea, la distribuirea unor sume de bani din bugetul central contează într-o anumită proporție și numărul de locuitori. Dacă nu ne recenzăm cu toții, sumele care vor fi alocate Careiului vor fi mai mici decât cele care i s-ar cuveni conform populației sale reale.
Nu în ultimul rând, cei care nu se recenzează riscă și o amendă cuprinsă între 1.000 și 3.000 de lei. În condițiile actuale, sunt de părere că fiecare careian poate cheltui mult mai util acești bani în folosul său sau al familiei sale decât să achite o amendă pentru neparticiparea la recensământ.
Dragi careieni, vă rog să luați legătura cu recenzorii repartizați în zonele în care locuiți, permiteți-le accesul în locuințe și furnizați-le datele de care au nevoie. Dacă ne recenzăm cu toții va câștiga întreaga noastră comunitate!
Ing. Eugen Kovacs,
Primarul Careiului