Pe perioada verii, în municipiul Carei va fi organizat în fiecare week-end câte un eveniment cultural-artistic.

Primul eveniment va avea loc în data de 11 iunie 2022 și va fi initulat ”Ziua Artelor Careiene”. Acesta se va desfășura în parcul dendrologic.
Artiști plastici, fotografi, pictori, sculptori vor avea ateliere de lucru în cadrul cărora își vor prezenta activitatea, iar cei prezenți vor avea ocazia să deprindă tainele acestora. Va fi amenajat un cort de povești, vor avea loc prezentări de carte, expoziții și mici spectacole de dans și muzică.
De asemenea, va fi organizat un week-end cu întâlnirea mai multor fanfare din jurul Careiului care vor interpreta marșuri și muzică de promendată, precum și prelucrări din muzica ușoară internațională.
Revine Festivalul Medieval, la care vor fi prezente ordine de cavaleri din țară și străinătate. Vor avea loc turnire între cavaleri, expoziții de arme medievale, workshopuri tematice și jonglerii cu foc.
Se pregătește un picnic pentru familii, în cadrul căruia vor fi organizate programe atât pentru copii cât și pentru întreaga familie, jocuri interactive, activități antrenante. Evenimentul se va încheia cu un party al anilor ’80.
Un alt eveniment va fi dedicat sportului și gastronomiei. Astfel, participanții vor avea ocazia să deguste bunătăți din bucătăria tradițională română, maghiară, șvăbească, dar și să participe la diverse activități sportive. Seara va avea loc un campionat internațional de prăjit slănină.