Organizat sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv (FRAS) şi în parteneriat cu Federaţia Maghiară de Automobilism Sportiv, evenimentul autobomibilistic Baja Satu Mare va avea, în acest an, punctul central în municipiul Carei.

Detalii despre acest eveniment au fost oferite de către organizatori azi, în cadrul unei conferințe de presă susținută la castelul din Carei. Au fost prezenți directorii organizatori Ovidiu Domide, respectiv Attila Csato din Ungaria, directorul tehnic Radu Bud, primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs, și primarul din Curtuiușeni, Nagy Istvan.
BAJA Satu Mare se va desfăşura în perioada 10-12 iunie 2022 pe raza judeţelor Satu Mare şi Bihor şi va fi prima etapă din Campionatul Naţional de Rally Raid al României, etapă în Campionatul Naţional Maghiar de Rally Raid şi va conta în Central Europe Zone (CEZ), a declarat directorul Ovidiu Domide.
”Având în vedere experiența de anul trecut, nici nu s-a pus problema ca acest eveniment să nu fie inclus în Campionatul Naţional Maghiar de Rally Raid. Pistele sunt de nivel mondial”, a declarat directorul Attila Csato.
Parcul service, parcul închis, secretariatul şi startul festiv vor fi organizate în municipiul Carei, în dimineaţa zilei de 10 iunie. De asemenea, în centrul municipiului Carei se va derula în seara zilei de 10 iunie un Rally Show. Tot la Carei va fi organizată şi festivitatea de premiere.
Primarul Eugen Kovacs a declarat că este o onoare pentru municipiul Carei să găzduiască o competiție automobilistică de asemenea anvergură, adăugând că, după restricțiile din pandemie, publicul așteaptă astfel de evenimente.
Primarul comunei Curtuiușeni a arătat că organizarea acestui eveniment reprezintă un câștig pentru comunitatea pe care o reprezintă.
Probele speciale se vor derula pe un traseu de macadam, respectiv pe drumuri forestiere aflate pe raza UAT Crucişor, Valea Vinului şi Homoroade în data de 10 iunie şi pe drumurile deschise circulaţiei publice de pe raza localităţilor Resighea, Sanislău, Scărişoara Nouă din judeţul Satu Mare, respectiv Valea lui Mihai şi Curtuiuşeni din judeţul Bihor, în formă de buclă, în data de 11 iunie 2022, a arătat directorul tehnic Radu Bud.
La acest eveniment vor participa sportivi (echipaje) din Rally Raid din toată ţara, beneficiind de sprijinul Federaţiei Române de Automobilism Sportiv (FRAS), urmând să fie prezentă la activităţi o comisie condusă de preşedintele FRAS, Norris Măgeanu.
Evenimentul este organizat de către Asociaţia Clubul Sportiv NSM Motosport, partenerii principali fiind Primăria Carei şi Primăria Curtuiuşeni.