Poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Carei au depistat în apropiere de frontiera cu statul maghiar trei cetățeni străini care intenționau să iasă ilegal din țara noastră, pentru a ajunge în vestul Europei.

În data de 07 aprilie a.c., și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Carei au organizat și desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea migrației ilegale, în zona de responsabilitate.
În jurul orei 02.00, lucrătorii PF aflați în misiune de supraveghere a frontierei de stat au observat cu aparatura de termoviziune, un grup de persoane care se îndreptau dinspre localitatea Carei spre granița cu Ungaria, nejustificându-şi prezenţa în zonă. Persoanele au fost somate să se oprească, fiind executate trei focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.
Persoanele în cauză au fost oprite și conduse la sediu pentru cercetări, constatându-se că sunt cetățeni străini: doi din Coasta de Fildeș – în vârstă de 19, respectiv 23 de ani, iar al treilea din Senegal, în vârstă de 24 de ani. Aceştia intenționau să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria, cu scopul de a ajunge în cele din urmă în vestul Europei.
În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat. Persoanele au fost predate lucrătorilor Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul Satu Mare.