Având în vedere numărul mare de oferte de ajutorare pentru cetățenii ucraineni, pentru buna desfășurare a activităților și pentru a facilita activitatea donatorilor, sub coordonarea Instituției Prefectului județului Satu Mare și cu sprijinul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Someș – prin Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Satu Mare, s-a operaționalizat în localitatea Halmeu un centru regional de colectare a donațiilor.

Centrul funcționează în localitatea Halmeu, în locația cunoscută de localnici sub denumirea Grădina Verde, spațiu pus la dispoziție cu generozitate de către Rareș Bilanici. Primii paleți cu ajutoare au sosit în depozitul de la Halmeu prin grija Sectorului Social al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului.
Prin crearea acestui centru se dorește eficientizarea transmiterii informațiilor între cei care oferă și potențialii beneficiari, dar și acordarea de sprijin către entitățile care doresc să ofere ajutoare și nu au posibilitatea să asigure transportul în Ucraina.
Toate intențiile de donare vor fi preluate prin Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Satu Mare – acesta poate fi contactat telefonic la numerele 0261736145 sau 0758836017, sau prin e-mail la adresa cjcci@isusatumare.ro, care va oferi asistență și informații în timp real pentru gestionarea cu eficiență a tuturor activităților conexe depozitului.

Toate donațiile colectate vor fi transportate de către partea ucraineană într-un centru regional din Transcarpatia de unde vor fi distribuite mai departe.