Urmare a articolului “O scară întreagă de bloc din Carei, lăsată fără gaz de două zile după ce au fost depistate scurgeri”, compania Delgaz Grid a înaintat portalului Opinie de Carei o serie de precizări, pe care le prezentăm integral.

Compania Delgaz Grid administrează, exploatează şi întreţine sistemul de distribuţie a gazelor naturale compus din conducte şi branşamente stradale, echipamente de măsurare şi reglare a presiunii gazelor naturale.
Instalaţia de alimentare cu gaze naturale, de la regulatorul de presiune până la aparatele din locuințe, inclusiv acestea din urmă, conform normelor legislative în vigoare, este instalaţie de utilizare iar responsabilitatea întreţinerii şi remedierii defecţiunilor aparţine proprietarilor.
La dispeceratul companiei au fost înregistrate în data de 12 martie a.c câteva sesizări privind posibile scăpări de gaz la imobilul situat pe Calea Armatei Române nr. 2 din municipiul Carei.
Echipa de intervenții s-a deplasat la fața locului și în urma verificărilor s-au depistat scăpări de gaz pe instalația de utilizare comună de pe casa scării. Pentru siguranța locatarilor alimentarea a fost sistată și aceștia au fost informați că alimentarea va putea fi reluată imediat după remedierea defecțiunilor de către asociația de proprietari/proprietari prin intermediul unei firme autorizate de către ANRE.
Firmele autorizate de către ANRE pentru astfel de lucrări se regăsesc pe site-ul ANRE la adresa https://portal.anre.ro/PublicLists/AtestatGN, consumatorii putând alege oricare din aceste firme, chiar și din alte județe.
Înţelegem şi regretăm disconfortul dar această măsură este obligatorie şi necesară pentru a preveni producerea unui eveniment cu urmări nedorite, siguranța consumatorilor fiind prioritară.
Despre Delgaz Grid
Delgaz Grid, compania de distribuție din cadrul Grupului german E.ON, operează o reţea de gaze naturale de peste 24.000 km în 20 de judeţe din partea de Nord şi de Vest a României (Cluj, Bistrița Năsăud, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Timiș, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara, Mureș, Sibiu, Alba, Harghita, Iași, Botoșani, Vaslui, Suceava, Neamț şi Bacău) şi o reţea de electricitate de aproape 83.000 km în şase judeţe din Moldova: Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui. De la intrarea pe piaţa locală, în anul 2005, E.ON a investit circa 1,9 miliarde de euro în principal pentru modernizarea reţelelor de gaze şi electricitate şi a virat către stat impozite şi taxe de 2,7 miliarde de euro.