Sprijin de la Guvern pentru familiile afectate de explozia de la blocul din Carei

Prefectul Roca Radu a înaintat guvernului documentația întocmită de Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Satu Mare ( AJPIS), în baza legii 416/2001 privind venitul minim garantat, privind propunerile de acordare a ajutorului de urgență pentru cele opt familii afectate de explozie, informează Prefectura Satu Mare.

Împreună cu directorul executiv al AJPIS, Ildiko Tivadar, ținând cont de situație mai precis de locuințele distruse în totalitate, prefectul a propus guvernului acordarea sprijinului maxim prevăzut de lege, respectiv în cuantum total de 10.000 lei.




Ajutorul va fi acordat de guvern după analiza situației și adoptarea unei hotărâri.
Reamintim că în dimineața zilei de 27 februarie, în jurul orei 7.30, o explozie devastatoare a avut loc într-un apartament situat la etajul al patrulea într-o scară a blocului situat în Piața Avram Iancu din Carei, pe fondul unei acumulări de gaze. Unsprezece persoane au fost rănite, trei dintre ele fiind spitalizate în stare gravă. Ulterior, două au decedat la spital.
Explozia a provocat pagube enorme nu numai în blocul în care s-a produs, ci și în alte blocuri apropiate, fiind avariate și câteva autoturisme parcate în zonă.