În data de 12.03.2022, la ora 17:11, dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Someș” al județului Satu Mare a fost alertat cu privire la izbucnirea unui incendiu la un operator economic, în municipiul Carei.

La fața locului s-au deplasat 3 ofițeri (inspectorul șef Lt. col. Buzduga Sergiu Marius, comandantul Detașamentului Carei Lt.col. Mateș Dumitru și șeful centrului operational col. Pop Ioan) și 37 de subofițeri cu 9 autospeciale de stingere cu apă și spumă (6 din cadrul Detașamentului de Pompieri Carei, iar în sprijin au intervenit o autospecială de la Satu Mare și 2 autospeciale de la Bihor) și 2 autospeciale de primă intervenție și comandă, din cadrul Detașamentului de Pompieri Carei și Satu Mare.
La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta cu flacără și degajare mare de fum pe o suprafață de aproximativ 500 de metri pătrați .
Pompierii au stabilit ca și cauză probabilă de producere a incendiului un scurtcircuit electric, la un cablu/conductor defect sau neizolat corespunzător, localizat în interiorul halei.
Au ars: 60 de anvelope de camion, o autoutilitară, un autocamion,un stivuitor, aparatura de centrat roți, 800 de litri de ulei de motor, aparatura elevator, 2 compresoare, 2 paleți cu furtune (din cauciuc), un încărcător și alte piese auto.
S-au degradat: birourile pe aproximativ 250 de metri pătrați și aparatura din ele și o semiremorcă frigorifică.
Au fost salvate birourile de pe o suprafață de aproximativ 250 de metri pătrați, autocamioanele parcate în spatele halei și o hală din imediata vecinătate.