Pompierii au intervenit la sfârșit de săptămână la trei incendii care au izbucnit în zona Careiului, în localitățile Căuaș, Ghirolt și Moftin.

Incendiu provocat de țigară la Căuaș
În data de 12.03.2022, la ora 14:30, dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Someș” al județului Satu Mare a fost alertat cu privire la izbucnirea unui incendiu la o anexă gospodărească, în localitatea Căuaș.
La fața locului s-au deplasat 2 autospeciale de stingere, cu 13 subofiteri și 5 pompieri voluntari din cadrul SVSU Căuaș. La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta cu flacără pe o suprafață de aproximativ 10 metri pătrați din anexă, iar în interiorul curții ardea vegetația uscată pe aproximativ 0.3 hectare. Concomitent cu intervenția pentru stingerea incendiului, pompierii au acționat pentru limitarea propagării acestuia.
Cercetările efectuate la fața locului au indicat faptul că incendiul a fost provocat, cel mai probabil, de efectul termic provenit de la o tigară.
Au ars structura din lemn a anexei și materialele combustibile depozitate în interior și 0.5 hectare de vegetație uscată.
Incendiu de vegetație uscată la Ghirolt
În data de 12.03.2022, la ora 15:40, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Someș” al județului Satu Mare au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu, de vegetație uscată, în satul Ghirold.
La fața locului s-au deplasat 3 subofițeri cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, din cadrul Detașamentului de Pompieri Carei și 4 pompieri voluntari din cadrul SVSU Moftin.
Ajunse la fața locului, forțele profesioniste au găsit incendiul manifestându-se cu flacără pe o suprafață de aproximativ 0,6 hectare.
Cauza probabilă de producere a incendiului este focul deschis în spații deschise.
Au ars 1,5 hectare de vegetație uscată.
Incendiu de vegetație uscată la Moftin
În data de 12.03.2022, la ora 19:52, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Someș” al județului Satu Mare au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu, de vegetație uscată, în localitatea Moftinu Mare.
La fața locului s-au deplasat 3 subofițeri cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, din cadrul Detașamentului de Pompieri Carei.
Ajunse la fața locului, forțele profesioniste au găsit incendiul manifestându-se cu flacără pe o suprafață de aproximativ un hectar.
Cauza probabilă de producere a incendiului este focul deschis în spații deschise.
A ars un hectar de vegetație uscată.