Portalul Opinie de Carei publică o opinie exprimată public de careianca Meda Motişan, care prezintă extrem de clar, poate mai clar decât unii analişti politici consacraţi, o radiografie a războiului provocat în Ucraina de megalomania lui Putin.

Prezentăm postarea careiencei Meda Motişan, intitulată „Incredibil până unde poate să ajungă propaganda rusească!”:
Ucraina este un stat suveran, iar Putin(spun Putin, NU Rusia, pentru ca sunt sigura ca majoritatea rusilor nu si-au dorit invadarea Ucrainei) a violat legile internationale prin invadarea unui stat suveran. Ucrainienii nu-l vor pe Putin, dragoste cu forta nu se poate, presedintele Zelenskiy este ales de poporul lui in mod democratic! NATO nu vrea bucati din Rusia, Ucraina vrea in NATO! Iar pe Putin, traieste in filmul lui, nu vrea sa accepte realitatea, il doare teribil sa vada ca rand pe rand fostele state URSS, parti din URSS, nu mai vor sa aiba de-a face cu regimul lor, un regim corupt care le-a tinut in saracie, inclusiv pe noi.
Vorbim aici de niste frustrari personale care ar putea escala si sa ne aduca in pragul unui razboi mondial. Pentru ce? Pentru frustrarea unui psihopat la putere. Sa nu trecem cu vederea, acesta nu e doar razboiul Ucrainei, este al nostru al tuturor, pentru ca Putin, daca nu va fi oprit, va prinde impuls si va continua probabil cu Moldova, apoi vor presiuni asupra Romaniei, pentru ca Putin a zis clar ca vrea sa se revina la situatia NATO din 1997. Aceste pretentii absurde au fost rostogolite ieri si asupra Finlandei si Suediei care au fost amenintate cu repercursiuni daca vor intra in NATO, prin declaratiile iresponsabile ale Kremlinului.
Evident NATO va trebui sa intervina la un moment dat si uite asa va incepe razboiul in care vom fi toti implicati. Iar psihopatul nu are nici o problema in a utiliza arme nucleare. Putin a avertizat restul lumii ca orice incercare de a interveni in acest razboi va avea consecinte nemaiintalnite, a se citi razboi nuclear. Pentru ce toate acestea, la ce bun, cine si-ar dori astfel de realitate, rupta din cel mai de groaza film?
„Nu stiu cu ce fel de arme va fi purtat cel De-al 3-lea Razboi Mondial, insa cel De-al 4-lea va fi purtat cu pietre si bete.”
Ramane de vazut care va fi pozitia Chinei in cazul unui conflict dintre Rusia si Nato, factor decisiv in evolutia unui eventual razboi. In acest moment pozitia China este ca principiul suveranitatii se aplica Ucrainei, nici China nu-si doreste acest razboi, dar lucrurile se pot schimba in cazul in care vor fi nevoiti sa ia partea Rusia sau Nato, intr-un eventual conflict. Sa nu uitam are si China interesele ei cu Taiwanul si multe altele, dar mergem prea departe cu scenariul. Sa ne axam pe prezent, zic, si sa militam pentru pace , pentru stoparea razboiul cat de repede, pentru a trai cu totii in liniste, pace, democratie si libera exprimare!
Imi exprim admiratia pentru presedintele Ukrainei si presedintele Moldovei care au dat dovada de verticalitate si curaj in aceste momente dificile.
Meda Motişan