Patronul unei firme de transport din Carei se alătură eforturilor de ajutorare a refugiaţilor din Ucraina, oferind cazare şi transport în Ungaria mamelor cu copii care au fugit din calea războiului. De asemenea, poate să transporte donaţiile strânse acolo unde este nevoie de ele.

Careianul Florin Silaghi poate fi contactat de cei care au nevoie de ajutorul lui la numărul de telefon 0756.791.480, 24 ore din 24.
„Ofer transport şi cazare mamelor cu copii sosite din Ucraina, mâncare şi orice altceva este necesar. Pot să cazez şi la mine acasă două familii cu copii dacă este nevoie. De asemenea, ofer să asigur transportul din Halmeu spre Ungaria prin punctele de trecere ale frontierei din Valea lui Mihai, Urziceni sau Petea”, a declarat Florin Silaghi, patronul firmei de transport persoane Sofi & Andrew Spedition.
„Am urmărit puţin evoluţia evenimentelor şi am observat că mai multe pensiuni şi hoteluri de la noi din judeţ, dar şi din Baia Mare, cazează persoanele refugiate din Ucraina. Pot să le duc şi acolo dacă trebuie. De asemenea, pot să transport alimente sau donaţii în punctele de trecere ale frontierei de la graniţa cu Ucraina sau în zonele din ţară, acolo unde este nevoie de ele. Dispun de logistica necesară”, a adăugat patronul Florin Silaghi.
În ultimele două zile, s-a înregistrat un aflux de refugiaţi ucraineni care încearcă să ajungă în siguranţă în Occident, fugind din ţara atacată de armata rusă la ordinul lui Putin. Circa 90% din mijloacele de transport care au tranzitat azi PTF Urziceni pe sensul de ieşire din ţară au fost autoturisme şi microbuze înmatriculate în Ucraina, pline de refugiaţi.