Episcopia Ortodoxă a Maramureşului şi Sătmarului îndeamnă toţi preoţii care slujesc pe cuprinsul episcopiei să se roage duminică, la Sfânta Liturghie, pentru pace în Ucraina.

„Îndemnăm pe părinții slujitori ai Sfintelor Altare din parohii, schituri și mănăstiri să rostească rugăciunile rânduite de Sfânta noastră Biserică în vreme de război și tulburare mare, în toate zilele și în comuniune cu mulțimea credincioșilor, duminica la Sfânta Liturghie, cu toată evlavia și credința!”, se arată în mesajul Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului.
În ultimele două zile, Episcopia Ortodoxă a Maramureşului şi Sătmarului s-a implicat activ în oferirea de sprijin refugiaților din Ucraina, atât în colaborare cu autoritățile publice din Maramureș, prin diferite parteneriate cât și prin acțiunile sociale ale protopopiatelor coordonate de Sectorul Social-filantropic și misionar al Eparhiei.
În cursul zilei de joi, episcopul Maramureșului și Sătmarului, PS Iustin Sigheteanul, a lansat un prim îndemn la rugăciune pentru pace în Ucraina și solidaritate fraternă cu cei ce fug din calea războiului.