Un recidivist cu zece clase din municipiul Satu Mare a reușit să înșele două careience, în fața cărora s-a dat medic veterinar, determinându-le să-i dea bani pentru a cumpăra mâncare și scutece pentru copilul pe care nici măcar nu îl avea. Constatând că este recidivist, Judecătoria Carei l-a condamnat la 11 luni de închisoare cu executare.

A cerut și a primit 450 lei pentru ”mâncare și scutece la copil”
O careiancă le-a povestit judecătorilor cu, în timp ce se afla la locuința sa, împreună cu prietenă, la ușă a sunat un tânăr, în vârstă de aproximativ 30 de ani, care s-a prezentat ca fiind de profesie, medic veterinar și finul unei vecine. Escrocul i-a solicitat să îi remită, cu titlu de împrumut, suma de 450 de lei, de care avea nevoie „pentru a cumpăra mâncare și scutece la copil”.
La plecare, acesta a încredințat-o că a doua zi îi va restitui banii, fapt ce nu s-a întâmplat. Ulterior a stat de vorbă cu vecina sa și a aflat că bărbatul căruia îi dăduse bani nu este finul acesteia.
Careiancă înșelată cu 200 lei pentru ”mâncare și scutece la copil”
Peste câteva zile, în plasa escrocului a picat o altă careiancă. Acesta a povestit cum, în timp ce se afla la locuința sa, la poartă a venit un „tânăr, înalt, bine făcut, cu barbă”, care, s-a prezentat ca fiind, de profesie, medic veterinar, iar mama sa avocat. Inculpatul i-a spus mai departe persoanei vătămate că este, de loc din Carei, că este plecat, de 19 ani, în Anglia, iar în acea perioadă s-a reîntors, cu intenția de a locui timp de opt luni în Carei. Escrocul a mai menționat că este căsătorit și că are un copil mic, arătându-i femeii mai multe poze, pe telefonul mobil, despre care a afirmat că reprezintă soția și fiul său.
În acest context, inculpatul i-a solicitat persoanei vătămate să îi remită, cu titlu de împrumut, suma de 200 de lei, pentru a putea cumpăra mâncare și scutece pentru copil. Femeia a arătat că, făcându-i-se milă la auzirea „poveștii”, i-a oferit escrocului suma solicitată, fiind, și în acest caz, încredințată că o va restitui ulterior, fapt ce nu s-a întâmplat.
Escrocul nici măcar nu avea copil
Ambele victime au depus plângeri la Poliției, escrocul fiind identificat în scurt timp. A reieșit că acesta absolise zece clase, nu era căsători și nu avea niciun copil, dar și faptul acesta mai escrocase o persoană, fiind condamnat deja șase luni de închisoare cu suspendare. Pentru cele două înșelăciuni comise în Carei, sătmăreanul a fost condamnat anul trecut la 11 luni de închisoare cu executare. Până la pronunțarea sentinței, acesta restituise banii celor două careience în fața cărora se dăduse medic veterinar.
Sentința Judecătoriei Carei a rămas definitivă, falsul medic veterinar ispășindu-și pedeapsa în spatele gratiilor.