Primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs, s-a întâlnit astăzi cu noul manager al Spitalului Municipal Carei, dr. Ciprian Dragoș, pentru a discuta, la început de mandat, despre planurile acestuia referitoare la viitorul unității sanitare, informează Primăria Carei.

Principalul obiectiv al noului manager îl constituie oferirea de servicii medicale de calitate și asigurarea de condiții de muncă corespunzătoare pentru toți angajații spitalului.
”Dorința mea ar fi să organizăm și să oferim servicii medicale de calitate în cadrul spitalului din Carei. Este primul lucru pe care aș vrea să-l reușesc în acest mandat, asta ar fi pe primul plan. În al doilea rând, ne gândim cum să putem să oferim condiții de lucru corespunzătoare pentru angajații din spital, atât pentru personalul medical cât și pentru angajații de la TESA. Condițiile bune de muncă ar presupune o atmosferă care să prezinte încredere și siguranță la nivelul unității noastre. M-aș strădui în primul rând să îi ajutăm pe cei care nu fac parte din personalul medical, adică cei din personalul de suport, din punctul de vedere al salarizării sau al acordării unor stimulente pentru că ei sunt rămași foarte în urmă în această privință”, a declarat dr. Ciprian Dragoș.
Noul manager a subliniat importanța colaborării cu administrația locală pentru a modernizxa continuu infrastructura spitalului, astfel încât pacientul să aibă condiții de nivelul anului în care trăim.
”Din punctul de vedere al infrastructurii spitalului, așa cum am mai spus și cu alte ocazii, colaborarea cu unitatea administrativ teritorială este foarte importantă pentru că a transforma spitalul într-unul modern din punct de vedere al circuitelor, al condițiilor hoteliere, implică niște resurse financiare, și nu numai, sunt lucruri de o amploare foarte mare, pe care fără ajutorul administrației locale nu le vom putea realiza. Nici nu avem cum, așa că aici este necesară în mod clar o colaborare între spital și primărie pentru a putea realiza acest obiectiv. Este foarte important pentru noi și pentru personal, dar în primul rând pentru pacient. Pacientul trebuie să aibă condiții de nivelul anului în care trăim, respectiv 2022”, a declarat dr. Ciprian Dragoș.
Managerul Spitalului Carei a arătat că un bun manager trebuie să aibă inițiative pentru a contracara subfinanțarea cronică a sistemului sanitar.
”Ar trebui să terminăm să ne gândim tot timpul că e bine și așa, că pentru ei e destul și atâta, că nu sunt condiții pentru că nu ne oferă Casa de Asigurări bani. Da, sunt motive reale și într-adevăr, după cum cu toții știm, sistemul sanitar este subfinanțat cronic, dar nu cred că acesta este un motiv pentru care cei ce conduc unitățile sanitare să nu facă un pas înainte, să aibă inițiative și să apeleze ori la fonduri europene, ori la consiliile locale în a căror subordine se află și să încerce să rezolve problemele chiar și în condițiile actuale de subfinanțare”, a declarat noul manager al Spitalului Municipal Carei, dr. Ciprian Dragoș.
Primarul Eugen Kovacs a apreciat obiectivele prezentate de noul manager, i-a urat mult succes în îndeplinirea acestora și l-a asigurat că va beneficia de întreaga susținere necesară din partea administrației locale careiene.
După pensionarea managerului anterior, dr. Elisabeta Raț, în luna iulie a anului trecut, prin dispoziția primarului, dr. Ciprian Dragoș, medicul șef al secției de Chirurgie, a fost desemnat să ocupe interimar funcția. Săptămâna trecută, dr. Ciprian Dragoș a câștigat concursul organizat pentru ocuparea definitivă a postului de manager al Spitalului Municipal Carei.