Careienii au redescoperit plăcerea citititului. Librăria Karul Libris, singura librărie din oraș, înființată de Primăria Carei, a reușit să vândă aproape 10.000 de cărți în cursul anului trecut.

Cărți pentru toate gusturile
Succesul librăriei are o rețetă simplă. O ofertă variată de cărți, din toate domeniile, atât pentru adulți cât și pentru copii, atât în limba română cât și în limba maghiară, dar și posibilitatea de a comanda titlurile dorite de către clienți.
”Nu am observat ca vreun anumit gen de carte să fie mai apreciat. Încercăm să avem o ofertă cât mai variată de titluri. De asemenea, încercăm să ajutăm clienții, procurându-le cărțile pe care și le doresc, fiind în legătură cu numeroase edituri din țară. Clientul nu trebuie decât să ne spună ce carte își dorește și să ne lase numărul tău de telefon. Când reușim să îi procurăm cartea dorită, îl sunăm, vine la librărie, o plătește și apoi o poate citi acasă”, ne-a declarat coordonatoarea librăriei, Szasz Marta.
Vânzări record în luna decembrie
Valorea celor aproape 10.000 de volume comercializate în cursul anului trecut au asigurat librăriei Karul Libris încasări de 315.000 lei. Interesant este faptul că, numai în luna decembrie 2021, valoarea cărților vândute a fost de circa 60.000 lei. Cu alte cuvinte, aproape o cincime din veniturile din vânzarea de cărți a fost realizată în perioada sărbătorilor de iarnă.
”În luna decembrie, înainte de Crăciun, librăria Karul Libris a fost tot timpul plină de clienți. Cu toții doreau să cumpere cărți pentru a le face cadou persoanelor dragi. Avem tot timpul vizitatori, dar atunci am fost cu adevărat aglomerați, pur și simplu nu mai încăpeau oamenii în librărie. În decembrie am realizat în jur de 20% din vânzările aferente întregului an”, a declarat Szasz Marta.
Librăria orașului, inaugurată în decembrie 2019
Inaugurarea oficială a librăriei Karul Libris, înființată de Primăria Carei, a avut loc în decembrie 2019. Librăria funcționează în cadrul Centrului de promovare a turismului cultural Gróf Károlyi Carei și are doi angajați. Este situată în locația situată lângă fostul magazin Oțelul, în apropierea amfiteatrului din centrul orașului.