Un bătrân din Carei, ce locuieşte pe strada Tireamului, a căzut ieri în plasa unui grup de romi, care l-au înşelat prin cunoscuta metodă „Cetărna”.

Povestea a fost postată pe reţelele de socializare de către un cunoscut al victimei. Romii respectivi, care se deplasau cu un autoturism răblăgit înmatriculat în Dâmboviţa, au bătut la poarta bătrânului, spunându-i că au văzut o gauză într-un dintre cetărnele casei, pe care o pot repara contra sumei de 20 de lei. În câteva minute au demontat cetărnele de pe o parte a casei, în lungime de circa 15 metri, în pofida protestelor proprietarului.
Pentru a le monta înapoi, i-au spus victimei că le datorează 9.800 de lei. Întrucât bătrânul le-a spus că nu are atâţia bani, romii au mai lăsat din preţ, până la 6.700 de lei. Victima a cerut împrumut de la un vecin şi le-a dat escrocilor suma de 6.700 de lei pentru a-i monta înapoi cetărnele pe care chiar ei le demontaseră anterior. Apoi au dispărut imediat.
Aparţinătorii victimei au sesizat Poliţia Municipală Carei. S-ar părea că nu este singurul vârstnic din Carei înşelat prin această metodă în ultima perioadă.
Sursa foto: Arhivă