Un careian, supărat pe şoferii care îşi parchează autoturismele pe trotuar, blocând circulaţia pietonală, a postat o poză care ilustrează extrem de bine nepăsarea unor conducători auto. Poza este însoţită de un mesaj în care îşi exprimă revolta, de altfel perfect justificată.

„Aş întreba şi eu, din moment ce trotuarul devenit parcare pentru maşini, doar pentru pietoni există lege? În multe locuri din oraş poţi să treci doar dacă cobori pe carosabil, cu riscul de a fi înjurat, căci nu poţi trece nici pe sub maşina care blochează trotuarul şi nici pe deasupra ei. Nu este lege pentru astfel de situaţii? Există curţi şi garaje în mai multe locuri, chiar şi bicicliştii circulă pe trotuar şi tot ei sunt nemulţumiţi, şoferii şi bicicliştii, dar ce ar trebui să facă pietonul în astfel de situaţii?”, se arată în mesajul careianului.
În poza făcută publică de careian se poate observa cum trotuarul este efectiv blocat din cauza a două maşini parcate în imediata apropiere a imobilului, una dintre ele la o distanţă de numai câţiva centimetri de zid.
Din păcate, numeroşi şoferi din Carei îşi parchează autoturismele pe unde apucă, fără să se gândească că îngreunează fie traficul auto, fie circulaţia pietonilor pe trotuare sau că, efectiv, blochează pistele pentru biciclişti amenajate în oraş.