În şedinţa de azi, consilierii locali au aprobat angajarea avocatului Valer Coza pentru a da în judecată firma care proiectează viitoarea bibliotecă cu parcare subterană. Din cauza întârzierilor repetate, Primăria Carei riscă să piardă finanţarea europeană de aproape cinci milioane de euro.

Primăria va cere daune pentru întârzieri
Avocatul Valer Coza va solicita firmei Proiect AIC SRL Suceava daune pentru întârzierile repetate în elaborarea documentaţiilor de proiectare. Din cauza acestor întârzieri, Primăria Carei nu poate organiza licitaţia pentru construirea viitoarei biblioteci, deşi termenul de implementare a proiectului expiră în luna noiembrie a anului viitor. Cu alte cuvinte, administraţia locală careiană riscă să piardă finanţarea europeană.
Firma suceveană a ajuns să întocmeasă proiectul după ce a câştigat licitaţia organizată de Primăria Carei. Din păcate, nu a reuşit să-şi onoreze obligaţiile şi termenele asumate prin contract.
O colaborare bună cu avocatul Coza
Avocatul Valerian Coza mai reprezintă Primăria Carei în alte patru cauze, a arătat managerul public Beko Tamas. La finalul anului trecut, avocatul Coza a reuşit să obţină la Curtea de Apel Oradea anularea unei corecţii financiare în valoare de 1,5 milioane lei aplicate de Ministerul Dezvoltării în cadrul proiectului Mobilitate 1. Banii au fost deja viraţi Primăriei Carei, iar Ministerul Dezvoltării a fost obligat să suporte inclusiv onorariul avocatului care a reprezentat interesele administraţiei locale careiene.
O investiţie de aproape 5 milioane euro, importantă pentru careieni
Viitorul centru multifuncțional va găzdui biblioteca, o sală de proiecție, o sală de meditație cu muzică ambiamentală și spații de recreere. De asemenea, la demisol va fi amenajată o parcare cu o capacitate de 70 de locuri.
Valoarea totală a proiectului este de 23,108 milioane lei, fiind finanțat în cadrul Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020. Centrul multifuncțional va fi construit pe locul fostelor sere ale orașului.
Contractul de finanțare al proiectului intitulat ”Creare centru multifuncțional Carei”, în valoare de aproape 5 milioane de euro, a fost semnat în mai 2020.