Cuplu careian, țepuit cu avansuri pentru o casă care nu are actele de proprietate în regulă

Un cuplu careian a fost țepuit cu 15.000 de lei, ceruți ca și avans de proprietarul unei case scoase la vânzare, care nu are actele în regulă. Proprietarul a cerut avansul pentru a întăbula casa la Cartea Funciară (CF). Când a fost prins cu ocaua mică, acesta nu a mai răspuns la telefon și a scos casa din nou la vânzare pe OLX. A încasat avans de la cel puțin încă o familie, pentru aceeași casă, care nu are actele de proprietate în regulă. De altfel, pe rețelele de socializare a fost postat următorul avertisment: ”Atenție la această casă de vânzare pe strada Radu Șerban. Nu este în regulă cu actele și poartă lumea pe drumuri, urmăresc doar să câștige bani din avans”.

teapa bani
Totul a pornit de la dorința unor tineri careieni de a-și cumpăra o casă. ”În luna mai, am găsit o casă de vânzare pe strada Radu Șerban din Carei. Am fost să o vedem, iar proprietarul ne-a spus că nu are încă CF-ul, dar va rezolva problema într-o lună. Nu eram grăbiți, așa că i-am dat un avans de 10.000 de lei, cât ni s-a cerut, pentru care am făcut acte de mână. Peste două săptămâni, proprietarul ne-am mai cerut 5.000 de lei, pe care i-am dat, tot așa cu chitanță de mână. A trecut o lună, dar nu a mai venit cu CF-ul”, ne-a declarat careianca Németh Leonetta Vanda.
Până la urmă vânzătorul a fost cel care a revenit cerând din nou bani, deși nu întăbulase casa. ”La începutul lunii septembrie, proprietarul ne-a sunat că ar fi bine să plătim casa, căci va ajunge să dea faliment din cauza noastră. Am considerat normal să nu plătim prețul integral pe o casă care nu este înscrisă în CF, singurul act pe care proprietarul ni l-a arătat fiind un plan. Și el și soția lui au tot încercat să ne lămurească că putem să ne-o trecem oricând pe nume. Ne-am înțeles cu soțul meu să îi mai dăm încă 10.000 de euro. Când a auzit că ne-am gândit doar la 10.000 de euro, s-a enervat și ne-a acuzat că vrem să-i scoatem ochii cu mărunțiș. Ziua următoare am găsit casa scoasă la vânzare pe OLX. L-am sunat imediat și i-am cerut să ne restituie banii, dar a refuzat. Nu ni i-a dat nici până acum spunând că noi suntem de vină pentru că nu am vrut să-i achităm integral casa”, a declarat Németh Leonetta Vanda.
Vânzătorul a încasat avans și de la cel puțin încă o familie, pentru aceeași casă care nu are actele de proprietate în regulă. ”Am tot încercat să-l sunăm la telefon, dar refuză să răspundă. Apoi ne-a blocat, ca să nu mai putem lua legătura cu el. Ulterior, am aflat că a procedat exact la fel cu o altă familie, tot cu casa de pe strada Radu Șerban. Suntem convinși că trebuie să îl dăm în judecată pentru a ne primi banii înapoi, dar am dori ca, până vom avea o sentință definitivă, să nu fie țepuite după aceeași metodă cu avansul și alte familii”, a adăugat careianca Németh Leonetta Vanda.