În cadrul ședinței de îndată de azi, desfășurată online, consilierii locali careieni au aprobat un proiect prin care în municipiu vor fi montate zece stații de reîncărcare pentru autovehicule electrice. Proiectul, în valoare totală de 1,89 milioane lei, va fi depus spre finanțare la Administrația Fondului de Mediu.

statii incarcare electrica
Consilierii locali au aprobat participarea municipiului Carei la ”Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în localități”, respectiv documentația tehnico-economică și ndicatorii tehnico-economici ai proiectului „Stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiul Carei, jud. Satu Mare”.
În cadrul proiectului se vor crea 20 de puncte de reîncărcare, prin montarea a zece stații de reîncărcare pentru autovehicule electrice. Stațiile vor avea posibilitatea de integrare a unui sistem de plată cu POS pentru card bancar.
Amplasarea viitoarelor stații de reîncărcare:
1. Strada Someș;
2. Strada Mioriței (Triunghi);
3. Strada George Coșbuc (Parcare);
4. Strada 25 Octombrie (Parcare vizavi de monument);
5. Strada Eliberării (ANL-Apaserv);
6. Strada Tireamului (Intersecția cu strada Câmpului);
7. Blocuri ANL Tireamului;
8. Cartierul Mihai Viteazul 1 (Zona între str. Regele Ferdinand și str. Corneliu Coposu);
9. Cartierul Mihai Viteazul nr.1 (Strada Daliei);
10. Cartierul Mihai Viteazul nr.2 (Teren de joacă grădiniță).