Judecătoarea Andrea Chiş, originară din Carei, membră a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), şi-a anunţat ieri intenţia de a candida pentru funcţia de preşedinte pentru anul 2022. O altă candidatură a fost anunţată de către judecătoarea Gabriela Baltag, la rândul său membră a CSM.

andrea chis
Sursa foto: Facebook

”Voiam să vă spun (…) că înţeleg să-mi depun candidatura pentru funcţia de preşedinte al Consiliului pentru anul viitor şi, sigur, urmează să depun şi un proiect de candidatură pe care veţi avea ocazia să-l citiţi”, a declarat judecătoarea Andrea Chiş, în şedinţa Plenului CSM de joi.
Aceasta a vorbit şi despre faptul că anul 2022 va fi anul în care actualul Consiliu îşi încheie mandatul.
”Ultimul bilanţ prezentat de preşedinte va fi nu doar cel pe anul 2022, ci cel al întregului mandat de 6 ani al Consiliului (…) Este nevoie de un preşedinte care să ducă la bun sfârşit multele proiecte pe care le-am început şi care sunt coordonate de colegii noştri şi este nevoie să facem o trecere lină către noul Consiliu căruia trebuie să-i asigurăm cele mai bune condiţii”, a mai declarat Andrea Chiş.
Şedinţa Plenului CSM în care va fi prezentat bilanţul şi vor avea loc alegerile va avea loc în 7 decembrie.
Originară din Carei, judecătoarea Andrea Chiş a absolvit Liceul Industrial Nr.1 din Carei (actual Liceu Tehnologic Iuliu Maniu), promoţia 1988. Absolventă apoi a Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, Andrea Chiş activează din 2004 la Curtea de Apel Cluj, iar din ianuarie 2017 a devenit membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).