Pentru a marca inițiativa #ErasmusDays 2021, Zilele Erasmus, în perioada 14-16 octombrie echipa de proiect Erasmus + de la Liceul Teoretic Carei a organizat o serie de activităţi de diseminare si valorizare a rezultatelor proiectelor Erasmus+, care au adus în prim plan proiectul Erasmus+ „De la Covid 19 la Agenda 2030- Nu lăsăm pe nimeni deoparte”, derulat în perioada 2020-2022.

3

A fost un prilej pentru a realiza activități de diseminare și informare a rezultatelor și impactului proiectelor europene Erasmus+ care se desfășoară în liceul nostru, pentru a le face vizibile comunității școlare.

Evenimentul s-a aflat la cea de-a V-a ediție și s-a înscris în seria de activități organizate la nivel național și internațional.
Evenimentele au vizat prioritățile programului Erasmus+ 2021-2027: includerea persoanelor cu oportunități reduse, transformarea digitală, dezvoltarea durabilă, participarea tinerilor la luarea deciziilor, schimbările climatice – valorizate prin sesiuni de informare și expoziţii.
Sesiunile de informare au fost derulate în cadrul orelor de dirigenţie,limba franceză,limba engleză și geografie de la clasele X D,XI A,XI C,XI E de către profesorii membri de proiect : Borota Adriana,Indrea Viorel şi Mentiu Gabriela, coordonator de proiect.
Expoziţia „EXPO ODD AGENDA 2030” a prezentat cele 17 obiective ale dezvoltării durabile-Agenda 2030, care este un program de acţiune globală în domeniul dezvoltării cu un caracter universal şi care promovează echilibrul între cele trei dimensiuni ale dezvoltării durabile – economic, social şi de mediu și care a adus o contribuţie importantă la conştientizarea publică, creşterea voinţei politice şi mobilizarea de resurse pentru lupta împotriva sărăciei la nivel global.
Exponatele au ilustrat obiectivele Agendei 2030, afișe privind obiectivele 1,2,5 și 10, precum lucrări grafice realizate de elevele Goraș Mihaela și Kozma Vivien din clasa a IX-a C.
#ErasmusDays s-a adresat nu numai participanților la programul Erasmus+, ci tuturor celor interesați de promovarea valorilor europene, învățării sub toate formele sale, implicării comunitare și dorinței de schimbare în bine prin educație.