Sâmbătă, 24 aprilie 2021, începând cu ora 15.00, la Castelul Károlyi din municipiul Carei va avea loc vernisajul expoziției de arte plastice intitulată „Suflet sensibil”, realizată de membrii Galeriei Tibor Ernő din Oradea.

Afis Tibor Erno

Expoziția va fi deschisă publicului în perioada 24 aprilie – 7 mai 2021, conform programului de vizitare a Castelului.
Evenimentul este organizat de Fotoclubul „Vasile Vénig László”, Asociația Galeria Studio „Tibor Ernő” Oradea și Fundația Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi, cu sprijinul Direcției de Cultură a municipiului Carei, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor și Centrul de Cultură al Județului Bihor.
Intrarea este liberă!
Purtarea măștii de protecție și respectarea distanțării fizice sunt obligatorii!
Prezentarea Fundației de artă plastică – Galeria Tibor Ernő
Fundația de artă plastică – Galeria Tibor Ernő ar putea fi prezentată în felul următor:
Galeria Tibor Ernő a fost înființată în ianuarie 1990 la inițiativa unui grup de oameni entuziaști, activând în domeniul artei plastice.
Scopul principal al galeriei este diversificarea activităților și a programelor din viața culturală a orașului, oferirea de alternative pentru iubitorii de artă, nu numai în domeniul artei plastice, ci și pe planul tuturor artelor. În sălile galeriei se organizează adesea serate literare, mini concerte de muzică clasică și alte tipuri de evenimente culturale.
Galeria Tibor Ernő are o dimensiune trilaterală, își desfășoară activitatea ca fundație, ca studio de creație și galerie pentru expoziții. Ea funcționează independent, dar în același timp se bucură de sprijinul Eparhiei Romano Catolice Oradea și din partea UDMR, filiala Bihor.
Prin munca depusă în decurs de mai bine un an, sălile de expoziție au fost transformate prin efortul a membrilor fondatori, într-un centru cultural al Oradiei. Galeria momentan numără 17 membri, participând în fiecare an la tabere de creație și numeroase expoziții naționale și internaționale. Funcționând ca și un grup deschis, organizația primește cu bucurie noi membri. În afară de evenimentele organizate, membrii se întrevăd săptămânal, unde discută despre programe și expoziții viitoare. Conducătorii galeriei se aleg anual în mod democratic.
Datorită eforturilor depuse, membrii grupului de creație au transformat Galeria Tibor Ernő într-o locație cunoscută și vizitată.